seo optimizacija spletnih strani dominatus
Storitve

Ali optimizacija spletnih strani prinese boljšo prodajo?

Dejansko je to posledica, ki naj bi se zgodila zaradi boljših pozicij, a žal sama optimizacija spletnih strani ne prinese tudi boljše prodaje. Seveda je pričakovati, da se bo zaradi mnogo večjega obiska vaše spletne strani izboljšala prodaja, ker več kupcev kot pride na stran, večje je tudi število nakupov, a žal je to bolj kot ne logična posledica. V kolikor imate namreč res bistveno višjo ceno od vaše konkurence in gre za isti ali res zelo, zelo podoben asortiman izdelkov, potem optimizacija spletnih strani po vsej verjetnosti ne bo prinesla večje prodaje.

Pomembna je tudi uporabniška izkušnja

V primeru, da imate usklajene cene s konkurenco, pa vaša prodaja še vedno ni bistveno višja, se je v naslednjem koraku treba vprašati, kakšna je uporabniška izkušnja. Tudi glede tega se v nekaterih podjetjih lahko obrnete nanje, pa četudi se za vas tam izvaja optimizacija spletnih strani in vam bodo znali svetovati, spet pri drugih ne. Zgleden primer je podjetje Dominatus, kjer se optimizacija spletnih strani izvaja zares vrhunsko, znotraj istega podjetja pa imajo tudi svetovalce, ki vam bodo znali povedati, v katerem delu strani je uporabniška izkušnja slaba. Najbolj očiten primer slabe uporabniške izkušnje je iskanje kontaktnih podatkov, košarice, zapleten nakupni proces ali pa celo nelogična in preveč globoka kategorizacija strani, na kateri se uporabniki izgubijo.

Višje cene je treba znati opravičiti

Delujete v konkurenčni panogi, za vas se izvaja optimizacija spletnih strani, vi pa imate višjo ceno in zato tudi slabo prodajo? V kolikor ste prepričani, da je kakovost vaših izdelkov višja od kakovosti izdelkov konkurence, potem samo jasno poskrbite za prikaz podatka, zakaj so vaši izdelki tako dobri. Verjemite, boljša kvaliteta se še vedno lahko dobro prodaja, zato naj se optimizacija spletnih strani pri vas še vedno izvaja, četudi trenutno stroška zanjo zaradi slabše prodaje ne pokrijete. Verjemite, ko se boste znali razlikovati od konkurence, ko boste poskrbeli za uporabniško izkušnjo, se vam bo tudi optimizacija spletnih strani obrestovala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja