Nekategorizirano

Avtosedež 9 – 18 kg je boljša izbira od skupine 2/3

avtosedezKo enkrat otrok preraste lupinico, ni drugega kot da se kupi naslednji avtosedež. Je pa tako, vsekakor je priporočljivo, da je vaš otrok čim dalj časa v lupinici, saj vsak nadaljnji ne pomeni čisto nič drugega od koraka naprej do manjše varnosti. Torej vsak naslednji predstavlja večjo nevarnost za vašega otroka v prometu in prav zato je vsekakor najbolje, da sploh ne razmišljate ali kupiti avtosedež skupine 1 ali avtosedež skupine 2/3. Da je najboljša izbira avtosedež 9 – 18 kg Otroška trgovina tudi svetuje, saj se zavedajo, da je tak avtosedež namenjen točno tej skupini otrok, ki prerastejo lupinico. Avtosedež, ki je namenjen otrokom od 9 mesecev pa vse do 12 let oz. do višine 150 cm kar kliče po tem, da to nekako ni možno zagotoviti enako varnosti za vse starosti. Za otroka starega 12 let je gotovo varen, za najmanjše pa gotovo ne.

 

Če ne veste, kateri je avtosedež 9 – 18 kg Otroška trgovina vsekakor lahko pomaga

Kljub temu, da na vsakem avtosedežu piše, za katero skupino je namenjen, pa vseeno kakšni točno ne vedo, če je temu tako. Res je, za kakšne avtosedeže ste lahko povsem skeptični, če so res namenjeni prvi skupini, saj so širši, večji in imajo manjše stranske zaščite. Nekateri so bolj namenjeni nekje do starosti do 7. leta otrokove starosti in tako za najmanjše, ki so komaj iz lupinice, niso ravno najboljša izbira, zato je vsekakor avtosedež veliko bolj smiselno kupiti po posvetu in ne kar tako nekaj na pamet.

Pa še nekaj, kar je tudi pomembno pri tej skupini avtosedežev. Super je, če imajo možnost tako v nasprotni smeri vožnje kot tudi v smeri vožnje za malo starejše, je idealno, saj si tako zagotovite največjo možno varnost. Hkrati pa je super, če kupite avtosedež po iSize tehnologiji, saj so le – ti višji, namenjeni pa niso več določeni teži otroka, temveč njegovi višini, ki jo povprečno otroci dosežejo kasneje kot težo, ki jo otroci precej različno pridobivajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja