Prehrana

Brezglutenska pica je sestavni del brezglutenske diete

Celiakija je avtoimunska bolezen, ki najbolj pogosto prizadene sluznico tankega črevesa, kar se kaže v motnji v absorbciji hrane. Povzroči jo občutljivost na gluten, rastlinsko beljakovino, ki jo najdemo v zrnju pšenice, ječmena, rži in tudi ovsa. Z brezglutensko hrano se sluznica postopoma opomore, vendar se je potrebno zavedati, da se je potrebno takšne brezglutenske diete držati celo življenje. Bolniki s celiakijo ali pa tisti, ki so občutljivi na gluten, se pogosto odločajo, da pekovske izdelke pripravijo kar sami in nič drugače ni kadar je na jedilniku pica brez glutena.

 

Brezglutenska pica bo prav tako zadovoljila številne brbončice

brezglutenska picaVerjetno bomo težko našli koga izmed nas, ki pice ne bi maral. Gre za najbolj priljubljeno jed od najmlajših do najstarejših, ki s svojimi pestrimi nadevi ustvarjajo tako različne okuse. Vsi, ki jim je bila diagnosticirana občutljivost na gluten, se tako pogosto najprej ustrašijo dejstva, da se bodo morali odreči tudi pici. Vendar pa je panika popolnoma odveč, saj je danes na voljo tudi brezglutenska pica, ki bo zagotovo prav tako zadovoljila številne brbončice.

Sicer vam je brezglutenska pica danes na voljo tudi že v marsikateri piceriji, vendar pri tem ni nikoli stoodstotnega zagotovila, da je resnično brez sledi moke. Ker je picerija prostor, v katerem se v največji meri uporablja moka, se hitro lahko nadejo sledovi le te tudi v brezglutenski pici. Zato je v piceriji resnično težko najti brezglutensko pico, ki je resnično brez glutena.

 

Brezglutenska pica je sočna in okusna

Vsekakor je najbolje, da se peke brezglutenske pice lotite kar sami, saj boste le tako stoodstotno prepričani, da je brez glutena. Podobno kot običajna pica, je tudi brezglutenska pica sestavljena iz testa in poljubnega nadeva, ki pici doda pestrost okusov. Testo je tisti dejavnik v katerem se ti dve vrsti pic med seboj bistveno razlikujejo, saj mora biti brezglutenska pica pripravljena izključno iz mešanice žit, ki ne vsebujejo glutena.

Marsikoga na začetku skrbi, kakšen okus bo imela brezglutenska pica, vendar je strah popolnoma odveč. Testo je prav tako hrustljavo, mehko in sočno, s poljubnim nadevom pa je tudi brezglutenska pica pravi hit v prehrani brez glutena.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja