cco oskrba na domu
Storitve

Celovita oskrba na domu v organizaciji centra

Celostna pomoč in nega starejših oskrbovancev ter oskrba na domu je namenjena vsem tistim osebam, ki se soočajo z vsakodnevnimi težavami pri opravljanju osnovnih opravil ter vsem tistim, ki potrebujejo dodatno pomoč pri zdravstveni negi ter v gospodinjstvu.
Poleg pomoči pri osebni higieni, pripravi obrokov in pomoči pri oblačenju in tuširanju pa oskrba na domu, ki jo izvaja center CCO iz Ljubljane, vključuje tudi medicinsko nego, saj zaposlujejo diplomirane medicinske sestre, ki imajo izkušnje z nego nepokretnih ljudi in oseb z boleznijo demence. Izvajanje pomoči je tako prepleteno s socialno pomočjo in zdravstveno nego oskrbovancev.

Oskrba na domu vključuje tudi socialno interakcijo

Starejši, ki so potrebni pomoči pri osebni higieni, pri oblačenju in tuširanju ter pri pripravi obrokov in hranjenju potrebujejo tudi družbo, še posebej, če živijo sami in so zaradi bolezni prikovani v posteljo ali pa jim zdravstvene težave onemogočajo, da bi se lahko družili z drugimi izven stanovanja ali hiše.
Zato celostna oskrba na domu vključuje v programu tudi socialno interakcijo, za katero so zadolženi negovalci. Tako se s starejšo osebo tudi odpravijo na krajše sprehode ali pa jih spremljajo na zdravstvene preglede. Negovalci nudijo osebam tudi družabništvo in se z njimi pogovarjajo ter jih poskušajo razbremeniti občutka osamljenosti.

Oskrba na domu tudi v času praznikov in ponoči

Organizirana oskrba na domu skupaj z zdravstveno nego lahko poteka tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času. Izbira termina je odvisna od potreb. Oskrbovanci, ki so nepokretni ali pa imajo hujše zdravstvene težave in kronične zaplete, pa potrebujejo nego in pomoč tudi ponoči in v času praznikov ter ob vikendih.
Zato je celostna oskrba na domu, ki jo izvaja center CCO iz Ljubljane, organizirana tudi v času praznikov in vikendov. Prav tako nudijo tudi večurno varstvo od tri do 24 ur naenkrat. To pomeni, da negovalci izvajajo pomoč tudi ponoči in so uporabnikom ves čas na razpolago. Tako se center tudi prilagaja potrebam uporabnikom, saj deluje vse dni v tednu in 24 ur na dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja