moje računovodstvo
Nekategorizirano

Cenik računovodskih storitev naj bo določen po postavkah

Imate svoje podjetje in kar nekaj znanja o računovodstvu, tako da želite imeti tudi sami dostop do računovodskih evidenc in vpogled kaj in kako računovodja knjiži določene poslovne dogodke? V tem primeru je potem veliko bolje, da kar sami prevzamete del knjiženja poslovnih dogodkov, računovodji pa potem prepustite le kakšno knjiženje ali pa obračun plač ali pa izdelavo poslovnih poročil. Na ta način bo namreč tudi cenik računovodskih storitev bistveno nižji, bolj boste prepričani v to, da je narejeno kot ste si zamislili in lažje boste spali.

 

V kolikor se dogovorite z računovodjo, da za vas opravlja samo določene storitve, naj se cenik računovodskih storitev določi po postavkah

Ljudje smo si različni in če pač želimo imeti boljši pregled, si znižati cenik računovodskih storitev in kaj od računovodstva narediti tudi sami, potem je treba le najti pravega računovodjo, ki bo bil pripravljen cenik računovodskih storitev vezati kar na posamezni poslovni dogodek. V tem primeru se cenik računovodskih storitev določi za posamezno enoto, vsaki enoti pa se določi drugačna cena, glede na to, koliko je s to enoto dela. Vendar morate vseeno razumeti, da takšnega načina dela ni pripravljeno sprejeti kar vsako računovodstvo, zato se vseeno malo pozanimajte in natančno razložite, kako ste si zamislili. Najdejo se take računovodje, to pa zagotovo velja. Vendar vseeno nekaj pazite, da vas na koncu ne bo prišel cenik računovodskih storitev dražje, kot pa če bi vse potrebno delali sami, saj v tem primeru ne le, da bo cenik računovodskih storitev višji, ampak boste tudi sami porabili kar precej časa za delo, ki bi ga sicer lahko porabili za kaj drugega.

Takšen način se sicer uporablja predvsem pri samostojnih podjetnikih, ki imajo majhen obseg poslovanja, in pri večjih podjetjih, ki že imajo v hiši računovodstvo, ki pa ne naredi vsega samo, naredi pa skoraj vse.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja