chia malinca
Prehrana

Chia semena so idealna za zajtrk

Bi radi začeli z malo bolj zdravim življenjskih slogom, bi radi začeli paziti na vaš pritisk, holesterol, bi radi izgubili odvečne kilograme in začeli gledati na vašo težo, pri tem pa se zavedate, kako nesmiselno je stradanje? Potem načnite z zajtrkom zjutraj, saj že zjutraj telesu daste tisto, kar potrebuje. Ampak kaj ko zjutraj nimate časa kajne, in vam veliko več pomeni vsakih pet minut spanje več! Zajtrk si lahko pripravite že zvečer, če boste uporabili chia semena, pa boste za pripravo zajtrka potrebovali le minuto časa, kar pa ne morete reči, da je veliko. Vsekakor je prav, da si kupite ekološko pridelana chia semena, kakršna lahko dobite tudi tukaj https://www.malinca.si/chia-semena.html da ne zaužijete kakšnih nepotrebnih snovi zraven. A vedite, tudi če je zajtrk pripravljen tako hitro, je lahko odličen.

Zaužijete veliko zdravih snovi

Verjemite, kljub temu, da boste zaužili tako čisto enostavno in hitro pripravljen zajtrk, boste zaužili toliko zdravih snovi, da si tudi misliti ne morete. Chia semena namreč v vsebnosti prekašajo marsikatero drugo živilo in če mislite, da z jabolkom na dan, kot danes še vedno priporočajo številni zdravniki, zaužijete toliko vitaminov in mineralov, kot jih vsebujejo chia semena, potem se zelo motite. Če samo na hitro pogledamo, koliko boljša so chia semena od ostalih živil: 2 žlici pomenita 2× več antioksidantov, kot jih imajo borovnice, 3× več železa kot špinača, 64 % več kalija od banane, 2× več omega 3 kot losos, 5× več kalcija kot mleko, hkrati pa dobite 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 41 % vlaknin, 32 % magnezij in še kaj bi se našlo. Ste se zdaj prepričali o sestavi in smiselnosti uživanja chia semen?

Pozabite na zanič smoothie

Dolgo časa je veljalo, da so smoothiji odlični za začetek dneva. Že res, dobimo kar nekaj vitaminov in mineralov ter vlaknin, ampak ne pozabite, užijemo tudi veliko fruktoze, ki dvigne krvni sladkor, kar je za dodatno maščobo v telesu odlično. A hkrati je s smoothiji težava še v tem, da smo hitro lačni, nekatere celo zlakotnijo, pri čemer pa je učinek, ki ga imajo chia semena, povsem obraten. V želodcu dajo namreč chia semena občutek sitosti, hkrati pa nimajo sladkorja, kar pomeni, da se nam ne dvigne krvni sladkor. Še več, z njimi lahko izgubite ravno na račun občutka sitosti brez stradanja kar precej kilogramov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja