Storitve

Da se davčna številka za tujce dobi, moramo oddati vlogo

tpaKot že sam naslov pove, se davčna številka za tujce pridobi le tako, da se za to številko odda ustrezno izpolnjena vloga. Namreč, da se pridobi davčna številka za tujce vloga vsekakor mora biti pravilno izpolnjena. Le tako si lahko kot tujec zagotovimo normalno delovanje in plačevanje davkov na slovenskem ozemlju. No, v temle članku pa bomo videli točno, kako se davčna številka za tujce pridobi, kot tudi, kaj je pri oddaji vloge treba vedeti, saj velikokrat tujci izpolnijo obrazec pomanjkljivo, zaradi česar je potem treba cel proces pridobitve davčne številke ponoviti. Nobenemu pa ni treba skrbeti, saj se davčna številka za tujce lahko pridobi zelo hitro, obrazci in dokumenti, ki jih moramo imeti, pa so ravno tako zelo preprosti in vsakdanji.

 

Tako kot davčna številka za tujce vloga, ki jo moramo oddati, ravno tako ni nič strašnega ali zapletenega

V primeru, da smo se znašli na položaju, ko mora davčna številka za tujce čim prej pristati v naših rokah, je, kot smo že rekli, treba za to izpolniti obrazec, priložiti neke dokumente in seveda oddati vlogo. To lahko naredimo sami in osebno ali pa pooblastimo nekoga drugega, da to naredi namesto nas. V obeh primerih pa mora biti vloga ustrezno narejena. Iz tega razloga pa si poglejmo, kateri obrazec je sploh treba izpolniti in kaj na njem najdemo. Še prej pa naj omenimo, da moramo poleg obrazca imeti še osebni dokument oziroma kopijo le-tega.

No, zdaj ko vemo, kaj potrebujemo za oddajo vloge, pa si poglejmo obrazec DR-02, ki pa ga moramo kot tujec izpolniti. Poleg osnovnih osebnih podatkov bomo na tem obrazcu morali navesti še naslednje stvari:

–          Podatke o rezidentskem statusu v Republiki Sloveniji

–          Naslov stalnega in začasnega prebivališča

–          Naslov za vročanje v Republiki Sloveniji

–          Navesti moramo tudi vse bančne račune v tujini

–          v primeru, da nekoga pooblastimo, bomo morali tudi podatke te osebe napisati na obrazec

–          elektronski naslov

–          Podatke o kapitalskih naložbah doma in v tujini

–          Razlog za vpis

Vidimo torej, da davčna številka za tujce res ne zahteva preveč in da jo je iz tega razloga tudi lahko pridobiti.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja