Nekategorizirano

Dejavniki, ki vplivajo na izid dražbe

Kako se bo dražba končala, je seveda odvisno od kar nekaj dejavnikov, na katere imamo ali pa nimamo nobenega vpliva. Seveda vsi upamo in pričakujemo, da bomo najboljši ponudnik, pa vendar se lahko obrne tudi v nekoga drugega prid. Kakorkoli, pomembno je sodelovati in poskusiti srečo, kajti nikoli ne poznamo izida dražbe in bomo šele vedeli, ko se je bomo udeležili.

Možni dejavniki

Torej, končno je napočil čas, da se dražba prične. Zbrali in storili smo vse potrebno, tako da imamo prosto pot sodelovanja. Koliko še drugih interesentov je? Jih je veliko ali malo? Ste mogoče edini? Kakšne so finančne zmožnosti vseh ostalih udeležencev? Koliko so ti pripravljeni odšteti za določen predmet. Žal so to vprašanja, na katera nimamo odgovora in lahko odgovarjamo zgolj v svojem imenu. Vemo, da smo interesent mi in vemo tudi, koliko bomo lahko odšteli za predmet. Če je še kdo od interesentov, ki bo ponudil več, seveda izgubimo možnost nakupa in se dražba za nas zaključi.

Predvidevanja

Ko opazimo zanimivo dražbo, si lahko ustvarimo določeno mnenje in predvidevanja, ki pa žal seveda niso zagotovilo, da tako tudi bo. Mogoče smo pričakovali ali predvidevali veliko višjo udeležbo, se je pa izkazalo ravno obratno in smo edini interesent ali pa eden redkih. Mogoče smo tudi predvidevali, da zanimanje upade, zaradi izklicne cene, ali pa se to zviša. Na koncu se je naše predvidevanje izkazalo za napačno in je dejansko stanje bilo popolnoma obratno? Kakorkoli, ugotavljamo, da žal nobena dražba ni zagotovilo in da dejansko je veliko odvisno od sreče, ali bo več interesentov in ali bo kdo drug pripravljen za predmet plačati več.

Najbolj pomembna je prav udeležba, saj bomo lahko samo tako ugotovili, kakšen bo končni izzid. Torej, kdo bo na dražbi uspešen in kdo se bo poslovil praznih rok. Nič hudega, saj bodo v prihodnje tudi na voljo dražbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja