google adwordsa
Storitve

Do učinkovite oglaševalske kampanje z Googlom

Imate spletno trgovino, a niste zadovoljni s prometom? Verjetno potrebujete boljšo strategijo za pridobivanje novih obiskovalcev, ki so obenem tudi vaše morebitne stranke. Vsi smo že slišali za Google Ads oglaševanje, a le redki se poglobijo v to, kaj vse ponuja in na kakšen način vam lahko pomaga pri pridobivanju novih strank.

Eden od glavnih pogojev, da določena oglaševalska strategija deluje učinkovito, je predvsem, da mora biti že od začetka pravilno zastavljena. Tudi sami se lahko lotite tega, a je bolj priporočljivo, da to nalogo zaupat strokovnjakom. Za doseganje najboljših rezultatov zaupajte Google Ads oglaševanje zanesljivemu partnerju, ki bo poskrbel za dobičkonosno in učinkovito zastavljeno strategijo. Več o tem izveste na straneh spletne agencije Nasvet.

Google adwords

Zakaj potrebujete Google Ads oglaševanje?

Če je vaš cilj izboljšava prepoznavnosti lastne blagovne znamke, je to odlična rešitev, saj gre za najpogosteje uporabljan iskalnik v svetovnem merilu. Tudi v Sloveniji je to najbolj obiskana spletna stran. Tudi sicer velja, da na splošno iskalnik predstavlja glavni vir obiska za vsako spletno stran. Za najučinkovitejšo metodo velja še vedno zakup ključnih besed, za katero se tudi uporabniki najpogosteje odločajo.

Velika prednost je zagotovo tudi to, da si sami izberete ciljno populacijo, in ji prikazujete izbrane oglase. Vsi ostali, ki niso zajeti v ciljno populacijo, teh oglasov ne bodo videli. S tem boste resnično zajeli samo tiste uporabnike, ki se zanimajo za vaše izdelke. Tako boste tudi povečali verjetnost, da po ogledu vaše spletne strani dejansko opravijo nakup.

Oglasne kampanje, ki jih omogoča Google Ads oglaševanje, zagotavljajo popoln nadzor nad porabo sredstev. Poraba pa se izvede zgolj takrat, ko pride do dejanskega obiska potencialnega kupca. Obenem ne boste plačevali za vsak prikazan oglas, zato se ti lahko prikazujejo mnogokrat, zaračunali pa vam bodo samo klike na predvajani oglas.

google oglaševanje1

Kaj vse je vključeno v Google Ads oglaševanje?

Ob dogovoru z zanesljivim ponudnikom tovrstnih storitev vam je zagotovljeno učinkovito vodenje in upravljanje vseh postavljenih oglasnih akcij, priprava kreativnih vsebinskih rešitev in tudi svetovanje, ko se odločate za zakup ključnih besed. Svetovanje pa zajema tudi samo predhodno načrtovanje akcije, kot tudi njeno izvedbo ter nadzor vseh izvedenih akcij na spletu.

Obenem vam je omogočeno spremljanje vseh zastavljenih konverzijskih stopenj na vašem spletnem mestu, kot tudi nujna optimizacija zastavljenih akcij in samega spletnega mesta, možno pa je tudi vzpostaviti oglase na Gmailu, prek YouTuba in podobno. Velika prednost pri tem je tudi 24 urni nadzor nad vsemi izvedenimi akcijami, imate pa tudi možnost kreiranja dinamičnih produktnih oglasov.

Polno lahko tudi izkoristite vse podrobne analize in poročila, ki natančno poročajo o sami uspešnosti akcij. Ponudnik vam lahko zagotovi tudi postavitev kampanje remarketinga oz. ponovnega trženja in vodenje kampanj v prikaznem omrežju največjega iskalnika.

Google oglaševanje2

Koliko znašajo končni stroški?

Za okvirne stroške se boste dogovorili z izbranim ponudnikom storitve ki vam bo podal oceno mesečnih stroškov na podlagi analize ključnih besed, ki jih boste želeli zakupiti. Običajno je cenik zastavljen tako, da vam posebej zaračunajo tisti del, ki se zanaša na zakupljene klike, in ga plačate Googlu prek kreditne kartice. Drugi del, ki zajema stroške za upravljanje oglasne akcije, pa plačate neposredno ponudniku.

Če vas zanima cena za posamezni klik za Google Ads oglaševanje, je ta lahko zelo različna, saj je odvisna od tega, kakšna je konkurenca pri posamezni ključni besedi. Če je ta večja, je tudi cena za en klik višja, ker morate plačati več za določeno pozicijo. Cena za klik se sicer giblje med 5 centi za besede, ki nimajo velike konkurence, medtem ko boste za tiste z višjo konkurenco morali plačati tudi 1 evro za ključno besedo. Za še več podrobnosti o obračunavanju storitve obiščite spletno stran Nasvet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja