strojni tlaki
Dom in vrt

Estrih cena in kvaliteta

Pri vsaki gradnji objekta se moramo vprašati eno vprašanje – ali nam je bolj pomemben nizek strošek ali dobra kvaliteta? V največ primerih je najcenejša vgradnja novega poda na koncu najdražja. Saj je strošek vzdrževanja drastično večji, kot če so naša tla narejena s kvalitetnih materialov ter kakovostno izvedena. Estrih cena je ponavadi tista, pri kateri je priporočljivo odšteti nekoliko več denarja za dobro kvaliteto. Saj to je plast tal, katero se izdeluje samo enkrat, zato je še toliko bolj pomembno, da je izdelano kvalitetno.

estrihi in strojni tlaki

Na kaj je potrebno paziti?

Kot že omenjeno, se je pri taki storitvi potrebno prepričati o kvaliteti. Vgradnja novega poda se začne s kvalitetno pripravo betonske plošče, na katero se bo estrih izdelal. Zelo pomembno je, da se betonska plošča najprej dobro posuši in še preden se lahko izdelava tlakov začne, jo je potrebno tudi dobro očistiti. Predpriprava tal je ključnega pomena za dolgotrajnost, saj le ta še najbolj vpliva na njegovo življenjsko dobo. V največ primerih je estrih cena odvisna od:

  • kvalitete strojnih tlakov,
  • načina izvedbe,
  • debeline,
  • uporabljenih materialov.

estrihi

Opravičena estrih cena

Pomembno se je zavedati, da se omenjeni material vgrajujejo praktično za vse življenje in zato je bistveno pomembnejše, da se pri tem razmišlja o kvaliteti materiala, izvedbe in načina vgradnje. Namreč, če se delo ne opravi tako kot je potrebno, je lahko za estrih cena kaj hitro precej višja kot smo dejansko plačali za to storitev. Kaj hitro se potem znajdemo pri odpravljanju napak, zaradi česar je cena na koncu bistveno višja, kot jo ima najdražji ponudnik na trgu. Cena ne zagotavlja kvalitete, zato je mnogokrat najcenejše na koncu najdražje.

Točen znesek se seveda razlikuje od ponudnika. Vendar vse od naštetega je potrebno vzeti v zakup preden se zanj odločimo. Različne ponudnike danes lahko najdete na spletu. Vse od njih lahko tudi kontaktirate in prosite za pomoč ter nasvete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja