fitnes oprema za roke
Šport in prosti čas

Fitnes oprema za roke je obvezna pri smučarskem teku

 

Kar nekaj športov obstaja, kjer je moč v rokah skorajda pomembnejša od moči v nogah, še posebej se to odraža v novodobnem smučarskem teku, kjer zmagujejo tisti, ki imajo močan soročni odriv. Zato je pri najboljših športnikih v takšnih športih fitnes oprema za roke ključna sestavina opreme za trening na kateri vadijo vsak dan. Takšna fitnes oprema je obvezen kos opreme tudi pri plavalcih, športnikih v kar nekaj borilnih športih (boks npr.), športnih plezalcih, alpinistih ter športnih v nemalo drugih športih. Seveda je tudi pri teh športih zelo pomembna tudi fitnes oprema za noge, ampak ne tako zelo, kot je pomembna fitnes oprema s katero lahko pridobijo dodatno moč v rokah.

 

Odlična fitnes oprema za roke je skrivnost mladega norveškega tekača na smučeh Klaeba

 

S kakšno lahkoto norveški smučarski tekač Johannes Hosflot Klaebo v zadnjem času premaguje svoje nasprotnike je nekaj prav neverjetnega. Zato so ga vprašali v čem je njegova moč. Delno je izdal svojo skrivnost, že od majhnega namreč dela predvsem na treningu moči svojih rok. Edino, česar ni povedal je, kakšna točno je njegova fitnes oprema za zgornji del trupa in roke. Povedal je tudi, da ni zgolj stvar v tem kakšna je fitnes oprema, ampak predvsem to, da treniraš večkrat dnevno in ne zgolj večkrat tedensko.

Povedal je, da je njegova fitnes oprema za zgornje okončine pri njem v uporabi včasih tudi petkrat na dan. Recept, ki ga je povedal je tudi ta, da fitnes oprema pri njem ni v uporabi več kot pol ure na enkrat, ampak, da v glavnem trenira po 5 – 10 minut, ampak takrat izredno intenzivno, saj je skrivnost v tem, da se največja moč kjer koli v telesu najbolj nabira med počitkom, ko mlečna kislina v mišicah opravlja svojo nalogo. Glede na njegove rezultate v zadnjem obdobju mu je za verjeti, da je nekaj na tem, kar je povedal.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja