zastavljalnica obresti
Storitve

Ima zastavljalnica obresti, ko želimo zastavljeno odkupiti?

 

Ali ima zastavljalnica tudi obresti pri odkupovanju zastavljenega, je zelo odvisno. Odvisno pa je od tega, kako vsaka zastavljalnica posluje. Predvsem pa je treba vedeti, da je vsekakor boljše uporabljati tako zastavljalnico, ki obresti nima, saj zagotovo nihče ne želi le-teh plačevati. Je pa res, da le boljša zastavljalnica nudi tako rekoč posojilo denarja brez obresti, saj le boljša taka poslovalnica ve in razume, zakaj bi si kdo želel zastaviti premoženje.

Pa naj bo to avtomobil, letalo, traktor ali pa karkoli drugega, kar nam taka zastavljalnica ponuja. O dobri zastavljalnici pa je treba vedeti tudi to, da so nam zaposleni, ki tam delajo, tudi vedno na razpolago, če imamo kakršna koli vprašanja. V nadaljevanju bomo videli, zakaj dobra zastavljalnica torej nima obresti in česa se moremo vsekakor držati, ko svoje vozilo zastavimo.

Zakaj dobra zastavljalnica obresti nima, a kaj je vseeno dobro vedeti, ko svoje vozilo že zastavimo?

 

Razlog, zakaj dobra zastavljalnica nima nobenih obresti, je popolnoma preprost. Ker vsaka dobra zastavljalnica deluje po kupoprodajni pogodbi, s katero ima vsak, ki svoje vozilo zastavlja, pravico do tega, da to vozilo tudi od zastavljalnice tudi nazaj odkupi. Moramo pa vedeti, da nam le-ta seveda zaračuna druge stroške. Ti so na primer povezani s tem, da se v prvi vrsti vozilo prepiše, da se le-to hrani v neki garaži, ki bo tudi fizično varovana in tako dalje. To pa seveda poplačamo, ko se vrnemo po svoj avtomobil.

Je pa dobro vedeti, da se stroški tudi razlikujejo glede na sam tip vozila, ki ga zastavljamo. Jasno je namreč, da če želimo zastaviti nekaj takega, kot je na primer avtomobil, bo cena za to bistveno manjša kot pa če bi si želeli zastaviti zasebno letalo ali helikopter. Tu gre namreč za veliko dražjo lastnino, ki pa potrebuje prvič, več prostora, in drugič, še boljše varovanje, saj če se le-temu, karkoli zgodi, je zastavljalnica kriva za to in nihče drug.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja