ipkamera in nadzor doma
Dom in vrt

IP kamera poskrbi za varnost vašega doma in družine

IP kamera za nadzor

Morda so vašim sosedom prejšnji mesec vlomili v hišo ali pa so vaš domov nepridipravi poskušali okrasti, medtem ko ste bili na dopustu. Oboje lahko v vas naseli strah za varnost vaše družine in domačega okolja, ki ste si ga uredili z veliko truda in odrekanja.

Eno od rešitev za ponovno brezskrbno preživljanje dopusta ali daljšo odsotnost od doma predstavlja IP kamera, ki je nadzorna kamera, s katero lahko upravljate kar prek interneta. Veliko o možnostih tovrstnega nadzora in zaščite lahko preberete na spletni strani https://www.techtrade.si/videonadzorne-kamere.

Kako deluje IP kamera?

Med nadzornimi kamerami je IP kamera tehnološki napredek nove generacije. Namenjena je nadzoru in s tem varovanju vašega doma, nepremičnine, gospodarskih objektov in njihove okolice. Za razliko od analognih, se IP kamera (»internet protokol« kamera) povezuje v nadzorno mrežo prek interneta. Tako lahko v živo spremljate, kaj se dogaja na vašem izbranem objektu in v okolici.

Delujejo lahko tudi brez neposredne internetne povezave, in sicer na način, da se podatki video nadzora beležijo na snemalno napravo, te posnetke pa lahko spremljate prek izbranega nadzornega zaslona, ki je vklopljen v snemalnik. Vsaka IP kamera na trgu ima lahko zelo različne zmogljivosti, pomnilnike in kvaliteto slike, zato je vedno pametno pregledati več ponudb in primerjati ceno glede na kvaliteto.

 

Primeren nadzor vašega objekta

Izbira nadzorne tehnologije vašega zasebnega ali gospodarskega objekta in okolice torej ni nujno lahka. Pred nakupom je dobro premisliti, čemu bo namenjena in na kakšen način jo želimo uporabiti. Vaša izbrana IP kamera namreč lahko snema zgolj eno točko, lahko se omejeno premika sem in tja ali pa se njena glava premika tudi z do 360-stopinjskimi obrati. Pred nakupom se je treba tudi odločiti, ali je dovolj le video nadzor ali želite snemati tudi zvok. Ločljivost posnetka se praviloma giblje med 2.0 in kar 8.0 MP, cena kamer pa med 60 in 350 evri.

Preverite tudi na kakšen kvaliteten način jo lahko povežete preko spleta. Več: https://pospesiritem.si/z-aten-ucinkovito-in-nemoteno-povezovanje/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja