potovanje islandija
Turizem

Islandija potovanje do skrajnosti

SSKJ pravi, da je definicija ekstrema skrajna stopnja. Lahko bi trdili, da je dežela ekstremov Islandija potovanje Shappa organizira, zato da bi jo naredili dostopno vsem, ki želijo posebno izkušnjo. Ta mali otok je pokrajina, ki se lahko pohvali z divjimi predeli, kjer se nahajajo aktivni vulkani, vroči vrelci in strahospoštovanje vzbujajoči ledeniki. Za nedomačine bo Islandija potovanje, ki bo še dolgo tema pogovora. Pogosto bo v vaših mislih zato, ker se vam bo zdelo, kot da ste stopili v drugi svet. Oblikovale so jo neusmiljene sile narave, ki so jo za vedno zaznamovale. Znana je tudi kot dežela ognja in ledu. Otok je namreč nastal zaradi vulkanskih izbruhov, ki so se pojavljali skozi milijone let.

Islandija potovanje do legend in velikanov

Še vedno pa je dom aktivnih vulkanov Islandija potovanje Shappa načrtuje tako, da lahko nekaj naravnih znamenitosti vidite tako od blizu, da se jih je mogoče dotakniti. Na otoku je še vedno dvajset aktivnih ognjenikov, od katerih je najbolj znana Hekla. Zanimivo je, da je isto ime eno od najpogostejših. Zanimivo je tudi to, da gozdov nima Islandija potovanje zato ne bo obsegalo pohoda po gozdnatem terenu. Posamezniki, ki bodo našli pot do tja, pa bodo srečni, ko bodo zagledali največji evropski ledenik. Glede na to, da zaradi klimatskih sprememb ti izginjajo, je treba izkoristiti priložnost, da se uzre to veličastno gmoto ledu.

Islandija potovanje, ki navdihuje

Pravi čudež narave so ledene jame, ki jih lahko vidite le pozimi. Tako je, tudi pozimi je prelepa Islandija potovanje takrat niti slučajno ne bo dolgočasno. Ob jasnem nebu ponoči je mogoče videti severni sij. Polarni sij na severni polobli že dolgo navdihuje fotografe in umetnike ter vse, ki cenijo lepoto in naravoslovje. Ljubitelji naravoslovja si bodo morali ogledati gejzir, ki bruha vodo neverjetno visoko v enakomernih časovnih presledkih. Pohodniki bodo lahko šli na sveto goro Helgafell. Splošno prepričanje je, da se osebi, ki med potjo do vrha nikoli ne pogleda nazaj ali je do vrha tiho, izpolnijo tri želje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja