izdelava fasade
Dom in vrt

Izdelava fasade naj bo premišljena

 

Gradimo hišo praviloma le enkrat v življenju ali pa le enkrat v življenju delamo novo fasado. Predvsem slednja storitev se v zadnjih letih zelo pogosto izvaja, saj je treba vse starejše gradnje obnoviti, saj se nekdaj na fasado ni dajalo kaj dosti vpliva in se je bolj gledalo na to, da je lepo kot pa na to, da je izdelava fasade narejena tako, da nudi tudi zaščito pred vročino in mrzlim zrakom. V vsakem primeru pa je tako, da razmislite, preden se izdelava fasade začne, o čisto vsem.

Izdelava fasade zahteva tudi menjavo okenskih polic

 

Večinoma je tako, da ko se spravimo nekaj delati, da potem to tudi naredimo, ne pa da je treba zamenjati še polno enih dodatnih stvari, ki strošek samo dvigajo. No, izdelava fasade je ena tistih stvari, ki zahteva pri starogradnjah menjavo tudi okenskih polic, kar predstavlja jasno kar velik strošek.

Marmorne police, ki jih imamo praviloma v hišah in pa vedno bolj tudi blokih, je treba zamenjati z novimi, saj izdelava fasade po zadnjih smernicah pomeni, da je zunanja obloga poslopja tudi debelejša, saj je izolacija toliko debelejša. Zato so stare police skoraj vedno kot po pravilu preozke in jih je treba zamenjati s širšimi.

Izdelava fasade in menjava oken?

 

Ste že velikokrat videli takšno povezavo, ko se ljudje odločijo za novo fasado, potem pa hkrati menjajo tudi okna? Predvsem v blokih vidimo to pogosto, seveda pa tudi v hišah lahko to opazimo.

Razlog za to je v tem, da je to idealen čas, ko ni treba paziti na končni izgled, prav tako pa je tudi izolacija okoli oken najbolje narejena v takem primeru, saj se izdelava fasade dela na obstoječi objekt, ne pa da okna potem montiramo že v končni izgled, ko poškodujemo hitro tudi izolacijo in zaključni sloj, pa tudi barvni odtenek je praktično nemogoče uloviti, saj se barva kaj hitro spremeni zaradi zunanjih vplivov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja