izolacija fasade libelagroup
Dom in vrt

Izolacija fasade je pomemben del novogradnje

Ko govorimo o novogradnjah in določimo lokacijo, kjer jo želimo postaviti ter o sami obliki in namembnosti, se kaj kmalu moramo začeti ukvarjati tudi z zunanjostjo in drugimi vidiki gradbenega postopka. Prej ali slej bomo prišli tudi do sten in toplotne izolacije objekta, kjer je izolacija fasade zelo pomembna.

Med številnimi spletnimi stranmi na to temo imate na voljo tudi https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izolacija-fasade/, kjer si boste lahko podrobneje prebrali o tej temi in o nasvetih, ki vam bodo morda pomagali pri izbiri materialov, načina gradnje itd. Morda pa vas bo takšna ponudba tudi prepričala v nakup na taki spletni strani.

Materiali za toplotno izolacijo objekta in izolacija fasade

 

Ko govorimo o tej temi in lastnostih pri izbiranju materiala, ko omenimo izraz izolacija fasade, bo najverjetneje prvotno izstopala učinkovitost toplotne izolacije, in prednosti, ki jih zgradba oziroma uporabnik s tem ima. Če namreč material ne opravlja svojega dela dobro, se bodo kupci težko odločili zanj.

Izolacija fasade pa poleg stališča nižanja stroškov pomembna tudi za posledično bolj ekološki način življenja, saj bomo s kvaliteto zagotovo znižali porabljeno energijo, najsi bo električna, kurilno olje, trda goriva ali kaj drugega. Izolacija fasade je postopek, ki ga marsikdo izvede samo enkrat ob gradnji, zato je zares pomembno, da je narejena kvalitetno.

Na voljo je več materialov, izstopata pa stiropor in volna

 

Kupci imajo na voljo več materialov, med drugimi tudi grafitni stiropor, tervol in več vrst volne. Uporabniki pa najraje posegajo po prej omenjenih stiroporu in volni, izbira pa bi morala temeljiti predvsem na dejavnikih, kot so lastnosti izolacijskega materiala, lokacij, izpostavljenost in izgled fasade ter sami namembnosti objekta.

 

Izolacija fasade, ki bi jo želeli vi uporabiti za svojo hišo, morda ne bi bila toliko primerna za kakšen industrijski objekt. Pri stiroporu lahko poleg toplotne izolacije izpostavimo tudi dobro zvočno izolacijo, za volno pa se uporabniki odločajo predvsem zato, ker sta iz kamnin (peska) in zato negorljivi ter posledično nudita dobro protipožarno zaščito.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja