display port2
Nekategorizirano

Kaj je display port in kako se uporablja?

Digitalni signalni vmesnik je več kot le kabel, saj služi kot niz standardov in je namenjen prenosu videa in zvoka. Podobno kot HDMI lahko poveže monitor z vsemi viri podatkov, kot je npr. grafična kartica ter vam na zaslon posreduje zvok in video, ki ju ta oddaja. Priključek in kabel Display port imenujemo s krajšavo DP.

Ker obstaja več vrst in vemo, da je lahko včasih izbira težka, si lahko za več informacij o skladnosti in pristnosti le teh, preberete na različnih spletnih straneh z računalniško vsebino, kot je to npr. Techtrade.

display port

Display port in njegove vrste

Vhodi v napravo so razdeljeni na dva načina:

  • na aktivni ter pasivni.

Display port se najpogosteje uporablja v potrošniški tehnologiji, kar pomeni, da jih najdete na vrhunskih grafičnih karticah za osebne računalnike ter nekaterih prenosnikih in veliko zmogljivih monitorjih, ki podpirajo višje ločljivosti ter frekvence osveževanja.

Zasnovan je bil zato, da nadomesti VGA, DVI ter FPD-link, in je z uporabo aktivnih in pasivnih adapterjev združljiv z drugimi vmesniki, kot sta npr. HDMI in DVI.

Aktivni vhod omogoča kakovosten prenos videa in slik na daljši razdalji, medtem ko pasivni vhod, ki je tudi najpogostejši vhod, prenaša manjše velikosti slikovnih pik. Za odlično delovanje tako osebno kot poslovno, vam priporočamo uporabo naprave, ki vsebuje oba priključka, DP in HDMI.

display port.1

Kako deluje in katerega izbrati zase?

V osnovi deluje enako kot katera koli druga zvočna ali video podatkovna povezava tako, da en konec priključite v napravo, kot je grafična kartica, namizni ali prenosni računalnik, drug konec pa v zaslon. Napravi se bosta lahko med seboj samodejno konfigurirali. Če se to ne zgodi, je treba ročno uporabiti daljinski upravljalnik ali gube na monitorju. Pripravljeni bodite tudi na to, da boste morda morali nastaviti pravilno ločljivost svojega zaslona.

Display port je vmesnik, ki ga je mogoče sčasoma nadgraditi in dopolnjevati ter se šteje kot ena izmed najpomembnejših tehnologij prikazovanja.

Ker je na tržišču že veliko različnih ponudnikov in vrst teh pripomočkov, vam svetujemo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjaki, ki jih najdete preko spletnih trgovin s takšno vrsto opreme za računalnik, kot je to npr. Techtrade.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja