Storitve

Kaj pomeni selektivno lasersko sintranje

Če so sedaj še niste uspeli slišati za izraz sintranje, potem ne veste niti to, kaj pomeni SLS – selektivno lasersko sintranje. Naj najprej pojasnimo pomen izraza sintranje. Sintranju drugače lahko rečemo še zgoščevanje. Sintranje je torej neka vrsta zgoščevanja oziroma medsebojno povezovanje prašnih delcev in kovin.

Selektivno lasersko sintranje vam lahko omogoča oblikovanje izdelka, ki ste si ga zamislili. Ključna lastnost tega postopka je polna uporabnost. Ko se odločimo za izdelovanje izdelka s pomočjo laserskega sintranja, izdelek izdelujemo postopoma, in sicer sloj za slojem.

Glavni material za selektivno lasersko sintranje

Za selektivno lasersko sintranje je glavni material polimidni prah. Ta se najprej nanese v naprej določeni debelini. Nato se obsveti z laserjem, in sicer na mesto izdelka. To se ponavlja, vse dokler ni izdelek končan v celoti. Ko je izdelek povsem končan, je na vrsti še njegovo hlajenje in ne nazadnje še čiščenje.

sls shemaZa selektivno lasersko sintranje je značilno, da se poleg uporablja še računalniški CAD program. Izdelek se v računalniškem programu oblikuje v 3D model. Po oblikovanju se izdelek nato pretvori v STL datoteko. Tako je pripravljen za izdelavo. S tem načinom sintranja se lahko izdelajo tudi veliko bolj kompleksne oblike. Za 3D tisk so potrebne podporne strukture, medtem ko pri sintranju z laserjem ni potrebe po tem.

Lasersko sintranje omogoča tudi izdelavo gibljivih elementov

Za selektivno lasersko sintranje je poleg omenjenega značilno še, da lahko izdela sestavne gibljive elemente. Če se boste odločili za izdelavo gibajočih se elementov, je potrebno zagotoviti še minimalno zračnost. Ta je namreč nujno obvezna, saj omogoča, da se dva kosa med seboj ne sprimeta.

Če vas torej zanima selektivno lasersko sintranje, se pri nas lahko obrnete na kar nekaj podjetij. Nekatera med njimi delujejo že vrsto let, zato imajo še posebne izkušnje in vrhunska znanja. Pri svojem delu uporabljajo najnovejše tehnologije laserskega sintranja na primer plastičnih kosov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja