Šola vožnje
Nekategorizirano

Kaj ponuja šola vožnje?

Vozniško dovoljenje je zelo zaželeno predvsem med mladimi, ki se želijo čim prej osamosvojiti – en izmed pomembnih korakov na tej poti je ta, da pridobijo vozniško dovoljenje in s tem postanejo nekoliko volj samostojni. A najprej bo treba v šolo. Izbrati bo treba primerno avtošolo, ki lahko močno olajša pridobivanje vozniškega dovoljenja.

Nekatere avtošole ponujajo kar vse, kar bomo potrebovali na poti do vozniškega izpita. Največji poudarek običajno namenjamo praktičnemu delu šolanja, torej vožnji, in res je prav to ključna ponudba, ki jo mora imeti vsaka šola vožnje. A nič manj pomembno ni teoretično šolanje, ki je sicer le v manjši meri vezano na posamezno šolo, a vseeno lahko izvajalci šolanja sami organizirajo celovito teoretično izobraževanje. Nekatere šole ponujajo vse od a do ž, oziroma za vozniški izpit kategorije od A do G. Prav kategorije so lahko pokazatelj, kako celovito ponudbo ima avtošola, ni pa to nujno – nenazadnje se nihče ne bo odločil za opravljanje izpita za vse kategorije, temveč le za posamezno kategorijo.

Najbolj priljubljen je vozniški izpit kategorije B, kar pomeni, da bo za mnoge povpraševalce čisto ustrezna tudi avtošola, ki nudi le kategorijo B, če je v sklopu te vključena vsa potrebna ponudba. Bolj smiselno se je pozanimati, če nudi šola vožnje teoretična usposabljanja, torej tečaj prve pomoči, tečaj CPP, morda pa pomaga tudi pri pridobitvi zdravniškega dovoljenja. Za vozniški izpit kategorije v tem oziru sploh niso pomembne, izkažejo se druge odlike avtošole.

Pomisliti moramo tudi na to, kaj nam bo šola vožnje nudila po opravljenem izpitu. Nekateri ponudniki omogočajo tudi izvajanje usposabljanja za varno vožnjo, najem avtomobila in podobne dodatke, ki so v nekaterih situacijah vsekakor zelo dobrodošli. Lepo je, da po pridobitvi vozniškega dovoljenja nismo prepuščeni kar samim sebi, saj je treba pred polnopravnim vstopom v cestni promet opraviti še nekaj obveznosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja