HDMI kabel
Storitve

Kako izbrati pravi HDMI kabel?

Ste strasten videoigričar in potrebujete boljšo povezavo med vašo igralno konzolo in zaslonom? Morda ste se naveličali računalniškega monitorja in bi svojo najljubšo videoigrico raje spremljali prek vašega HD TV zaslona? Ker so trenutno najbolj razširjene FullHD in 3D naprave, je potreba po količini prenosa podatkov temu primerno večja. Za najboljšo povezljivost med igralnimi konzolami, TV zasloni ali računalniškimi monitorji bo poskrbel ustrezen HDMI kabel.

Kako torej izbrati takšnega, ki bo primeren za vaše potrebe? V nadaljevanju besedila vam bomo našteli nekaj ključnih lastnosti, ki jih ima kakovosten HDMI kabel, še prej pa si lahko na naslednji povezavi ogledate nekaj primerov visokokakovostnih in zmogljivih kablov ter ostale mrežne in računalniške opreme: https://www.techtrade.si/hdmi-kabli.

HDMI kabli

Kakšne načine povezave omogoča?

Kakovosten in visoko zmogljiv HDMI kabel omogoča povezovanje s HDMI vmesniki na video napravah ter je primeren za povezovanje s FullHD in 3D napravami, kot tudi z različnimi tipi predvajalnikov, kot so na primer igralne konzole in Blu-ray predvajalniki. Možen pa je tudi priklop na TV zaslone, računalniške monitorje in različne projektorje.

Visokokakovosten HDMI kabel omogoča hiter prenos podatkov, poleg tega pa združuje še različne tipe povezav, kot so avdio/video, Ethernet, itd. Ker ima vmesnik, ki je združljiv s predhodnimi specifikacijami, ga je možno priključiti na vse HDMI naprave. Je dvojno oklopljen in izdelan iz stoodstotnega bakra ter ima pozlačene konektorje za boljšo povezljivost.

konekcija HDMI kabla

Omogočena povezava tudi pri večjih razdaljah

V primeru, da morate povezati dve napravi, ki sta oddaljeni nekaj metrov, boste potrebovali HDMI kabel z ojačevalcem, ki v dolžino lahko meri med 15 in 20 metrov. Primeren je tako za 3D kot tudi za FullHD naprave in je namenjen premagovanju daljših razdalj ter uspešno premošča težave v primeru slabših vhodnih signalov. Predvsem je primeren za računalnike, ki nimajo dovolj zmogljivih grafičnih kartic oziroma multimedijskih predvajalnikov.

Če se odločite, da boste uporabili HDMI kabel z ojačevalcem, nikar za vzpostavljanje povezave ne uporabljajte dodatnih kablov, temveč ga nujno uporabite samostojno, saj ni namenjen za povezovanje v stenske vtičnice ali kanale. Ravno tako ga ne povezujte s pretvorniki ali adapterji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja