fasade
Dom in vrt

Kakšne so kaj cene fasade na trgu?

Zagotovo se prav vsak od vas zaveda, kako zelo pomembno vlogo ima fasada na vašem domu ali stavbi, v kateri prebivate. Fasada je z ustrezno toplotno prevodnostjo in izvedbo ključ za vrhunsko bivanje. Poleg tega predstavlja še pomemben korak k velikim energetskim prihrankom v vseh letnih časih, še posebej pa poleti in pozimi.

Če smo vas ravno ujeli v trenutku, ko razmišljate o povsem novi fasadi vašega doma, vas v prvi vrsti zanima tudi cena. Ta je odvisna od marsičesa, kar vam bomo v nadaljevanju tudi natančneje predstavili. Sicer pa vam priporočamo, da se povežite na splet in v spletni brskalnik vtipkajte spletno poizvedbo cena fasade na kvadratni meter. Dobili boste podatke o ceni fasaderskih storitev različnih fasaderjev.

Spletni ključ cena fasade na kvadratni meter vam bo odklenil spletna vrata številnih vrhunskih podjetij, ki vam bodo prav tako kot mi svetovala, katera izbira je za vas najbolj ustrezna.

Kaj je bistvo vsake fasade?

Pri vsaki fasadi so najpomembnejše visokoizolativne plošče. Cena fasade pa je v največji meri odvisna ravno od njih oziroma njihove izbire. Proizvajalci fasad vam bodo ponujali številne možnosti plošč. To so na primer lahko t. i. EPS plošče, ki so narejene iz ekstrudiranega polistirena, grafitnega polistirena in mineralne volne. Take plošče se lepijo na fasado s prav posebnim lepilom. Pogosto se plošče te vrste sidrajo s prav posebnimi sidri. To velja za fasade, ki so debelejše od 20 centimetrov. Na 1 kvadratni meter se vgradi od 3 do največ 6 takih sider.

Prednost EPS plošč

Ko boste v ustrezni spletni brskalnik vtipkali besedno zvezo cena fasade na kvadratni meter, vas bo ta izbira najverjetneje pripeljala do EPS plošč, ki so znane tudi po tem, da so zelo ugodne narave. Raziskave kažejo na to, da so kar za približno tretjino cenejše od mineralne volne, ki jo prav tako uporabljamo za izdelovanje vrhunske fasade na svojih domovih in na drugih objektih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja