kam_investirati
Storitve

Kam investirati je ključno vprašanje mnogih

 

Ste se sploh že vprašali kam investirati ali ste še vedno pri vprašanju, če sploh investirati? Mnogi najdejo veliko razlogov zakaj z investiranjem sploh ne bi začeli, pa čeprav si 99,99 % ljudi želi imeti več denarja oz. več premoženja. Da, vsi si želimo več, a le redki smo tisti, ki smo z investiranjem že začeli in ki vemo kam investirati denar, da bo naš izkupiček zadovoljiv našim željam in potrebam ob takšnem tveganju, ki smo ga pripravljeni sprejeti.

Kam investirati denar vprašajte strokovnjaka

Če želite zmerno tveganje in pozitiven izkupiček, je najbolje, da vprašate strokovnjaka kam investirati. Ampak, ker obstajajo tudi goljufi, vsakega strokovnjaka najprej preverite, in sicer preverite kako dolgo je na trgu, kakšne so njegove reference, zahtevajte od njega, da vam pokaže svoje rezultate »track record« in vprašajte ga vse kar vas zanima. Seveda, pa ne vprašajte zgolj enega strokovnjaka in se kar takoj odločite zanj, povsem enaka vprašanja postavite več strokovnjakom, saj boste le tako lahko dovolj prepričani, da ste se prav odločili.

Kam investirati denar z zmernim tveganjem?

Za kam investirati obstaja več možnosti, ene so manj tvegane, druge bolj, ne obstaja pa takšno investiranje, ki bi bilo povsem brez tveganja. Če vam kdor koli ponuja investiranje brez tveganja, se kar takoj obrnite stran, saj ta nima odkritih in poštenih namenov, vsaj v večini primerov je tako.

Kam investirati denar?

 

1. Skladi

Skladi so najvarnejši način investicij na svetu. Zakaj, zato ker je v primeru investicije v sklade investitorjev denar razpršen na več mest. V primeru npr. delniških skladov je denar razpršen v več podjetij in zgolj in samo v primeru, če bi prav vsa podjetja, v katera je v določenem momentu vložen denar, propadla vsa hkrati, v isti sekundi, bi izgubili ves investirani denar. Če pa jih propade le nekaj, pa sploh ni nujno, da bi vrednost premoženja sploh zanihala navzdol. Povsem enako velja za kripto sklade, kot je to npr. Incrementum kripto sklad, razlika je le, da se tu investira v več kripto valut in hkrati bi morale propasti vse kriptovalute. Edino tveganje pri investiciji v sklade je, da ob nepravem momentu svojo investicijo prodamo – vzamemo denar ven. Če počakamo dovolj dolgo, bo izkupiček zagotovo pozitiven in morda celo presegel naša pričakovanja.

2. Plemenite kovine investicija_v_zlato

Npr. za mnoge je primeren odgovor na vprašanje kam investirati investiranje v zlato, saj je zlato že več kot 5.000 let znano po vsem svetu in tudi zato spada med manj tvegane naložbe. Je pa bolj tvegano od investicije v sklade, saj je denar investiran le v eno stvar. Že drži, da je zelo malo verjetnosti, da bi zlato propadlo, vseeno pa je ta verjetnost večja, kot da bodo hkrati propadala vsa podjetja ali vse kriptovalute, ki so v posameznem skladu.

3. Nepremičnine

Za mnoge je edini pravi odgovor na vprašanje kam investirati – v nepremičnine, saj trdijo, da je investicija v nepremičnine najmanj tvegana, že mogoče, vendar zahteva tudi veliko ukvarjanja z njo, pa če gre za namen preprodaje ali pa oddajanja.

4. Delnice

Nakup delnic posameznega podjetja velja za bolj tvegano, pa naj gre za katero koli podjetje, saj prav vsako lahko propade čez noč. V finančni krizi leta 2008 je propadlo veliko znanih in velikih podjetij.

5. Kriptovalute

Približno dve leti nazaj, je marsikdo na vprašanje kam investirati, odgovoril v kriptovalute. Gre pa tu za dokaj novo vrsto investiranja in zato tudi za eno najbolj tveganih, zato je primerno le za zelo izkušene investitorje ali s pomočjo strokovnjaka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja