Živali

Katere ovratnice za pse nam priporočajo strokovnjaki?

 

Ko k naši družini prispe kuža, je zanj treba tudi dobro poskrbeti. Strokovnjaki pa pravijo, da je poleg samih igrač in povodcev treba v prvi vrsti poskrbeti, da kupimo dobre ovratnice za pse, ki bodo le-te ustrezno držale, čim manj dražile in predvsem dobro skrbele za njihovo dobro. Pravijo namreč, da niso vse ovratnice za pse enako dobre. S tem se seveda lahko strinjamo, saj so tako kot ovratnice za pse, tudi trgovine, ki tovrstne izdelke prodajajo, zelo različne. V nadaljevanju tega članka pa si bomo pogledali, kaj je dobro vedeti, ko ovratnice za pse kupujemo.

Kakovostne ovratnice za pse, ki našim ljubljenčkom ne škodijo in še celo obvarujejo

ovratnice za pseStrokovnjaki (sem spadajo tudi veterinarji) pravijo, da je vsekakor dobro izbirati take ovratnice za pse, ki bodo le-tem čim manj škodile. To se zdi popolnoma samoumevno, a še vedno ljudje, ki z določenimi dejstvi niso seznanjeni, kupujejo le najcenejše ovratnice za pse in v najcenejših trgovinah, ki pa po vsej verjetnosti tudi niso specializirane. Ne smemo narobe razumeti, nič ni narobe s tem, da kupimo neki izdelek po ugodni ceni ali pa v navadni trgovini. Le velika verjetnost je, da izdelki, ki jih bomo tam kupili, ne bodo tako kakovostni, kot pa v specializiranih trgovinah. No, da pa ne bomo preveč zašli s teme, pa si poglejmo, katere ovratnice za pse je dobro kupiti in kaj jih naredi tako kakovostne.

V prvi vrsti je dobro vedeti, da imajo tudi kužki lahko alergijo ali pa občutljivo kožo, zato je dobro, da na sebi nosijo take ovratnice, ki so narejene iz udobnih in naravnih materialov. Še pomembneje od tega pa je, da v primeru, da naš kuža rad vleče, pri čemer lahko pride tudi do davljenja, kar pa za psa nikakor ni dobro, saj začno kašljati in z leti tudi težje požirajo. No, iz tega razloga pa so na voljo tudi specifične dvojno polzatezne ovratnice za pse, ki kužka varujejo pred davljenjem, a hkrati še vedno zagotavljajo, da si ovratnice ne more sneti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja