Storitve

Kdaj naj se prijava poškodbe pri delu naredi?

 

Kar se tiče samega dela, prijava poškodbe pri delu načeloma ne vzame veliko časa, vendar le dokler izpolnjujete obrazec. Ko pa se enkrat malo bolj poglobite v vse skupaj, pa vidite, da prijava poškodbe pri delu, če si res želite, da bi bila uspešna in bi zaposleni dobil čim višjo odškodnino, zahteva kar precej znanja in časa. Zato marsikdo sprašuje, kdaj prijaviti poškodbo pri delu, pa čeprav je odgovor pravzaprav popolnoma enostaven. Prijava poškodbe pri delu naj se naredi čim prej po nesreči, ko še veliko bolj znate opisati sosledje dogodkov, ko veliko lažje zberete vse potrebne dokaze, ki so nastali ob nesreči in pač ko je vse skupaj še sveže.

 

Kdaj prijaviti poškodbo pri delu naj ne bo vprašanje, raje se ukvarjajte s tem, kaj boste v prijavo napisali

 

Ločnica med tem, da je prijava poškodbe pri delu pravilno, odlično ali pa nepravilno izpolnjena, je izredno tanka. Zavedajte se, da podjetje ne bo imelo nobene škode z odškodnino, saj jo izplača zavarovalnica, pri kateri ima podjetje zavarovano odgovornost iz poslovanja. Ima pa lahko zaposleni škodo, če se prijava poškodbe pri delu ne naredi in če se z njo le odlaša. Na primer kakšne poškodovane deske ali pa drugi material ali izdelki so na kraju takrat, ko se nesreča zgodi, že čez kak dan pa zagotovo več ne bodo na pravem mestu, saj delo, v kolikor gre za manjšo poškodbo, poteka naprej kmalu po nesreči.

prijava poškodbe pri delu

Prav tako je najbolje, da se slike kot dokazi nesreče naredijo takoj, saj danes fotografi že omogočajo prikaz datuma in v primeru, da je slika iz drugega dne, lahko zavarovalnica postane sumljiva, zakaj je prijava poškodbe pri delu narejena na en datum, slike pa na drugi datum. Več dvomov kot bo imela zavarovalnica, večja je verjetnost, da bo odškodnina nizka ali pa je zavarovalnica sploh ne bo priznala, pa četudi bo prijava poškodbe pri delu pravilno narejena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja