keramika za terase
Dom in vrt

Keramika za terase je manj primerna kot granitogres

 

Slovenija leži v podnebju, kjer so še vedno kolikor toliko velike temperaturne razlike med letom. Prav zato keramika, ki so je položi zunaj, potrebuje še posebej veliko pozornost in nikakor ne moremo reči, da je kar vsaka keramika za terase primerna. V kolikor je terasa toliko pokrita, da res ne pride ne dež, ne sneg ne direkten sonce, potem je morda vseeno ali se izbere navadna keramika ali pa kar najbolje granitogres, vendar pa to še vseeno ne velja za kar celo Slovenijo. Keramika namreč sama po sebi ni odporna na zmrzal, vseeno vpija vlago in če si ne želite, da bi se morala keramika zamenjati že čez nekaj let, ker bi popokala, potem raje izberite granitogres.

 

Keramika za terase je primerna bolj le na primorskem koncu, kjer ni toliko padavin in nizkih temperatur

 

Kljub temu, da nekako prevladuje mnenje, da je keramika še vedno sprejemljiva izbira za terase na Primorskem, pa se vseeno veliko bolj priporoča, da se tudi tam uporabi granitogres plošče. Le – te so lahko manjših ali večjih dimenzij, so izredno trdne, tako da tudi če vam kaj pade na tla, ni bojazni, da bi se prav hitro poškodovale, še ena velika prednost, ki pa je keramika nima,  hkrati pa tudi ne vpijajo vlage in so zato odporne na vse vremenske razmere.

Četudi se je nekdaj prodajalo zaščitno sredstvo za zunaj, češ da je keramika z njim zaščitena pred vsemi razmerami, pa se zavedajte, da ta zaščita spremeni izgled, da keramika ni toliko odporna na poškodbe in kar je še najslabše, to zaščito je treba obnavljati in če ni pravilno narejena, keramika tudi poči. Granitogres pa lahko izbirate tudi v najrazličnejših odtenkih, dimenzijah in tudi hrapavosti zgornje plasti, ki preprečuje zdrse na mokri površini. Kako hrapavo površino si želite, pa si je tudi možno izbrati v ponudbi keramičnih salonov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja