moj optik
Storitve

Kje kupiti sončna očala z dioptrijo?

Sončna očala z dioptrijo so za vse, ki vsakodnevno nosijo korekcijska očala, zagotovo odlična rešitev. Tako boste imeli poleti dobro zaščitene oči pred soncem, hkrati pa boste tudi odlično videli. Da bo temu res tako, pa je pomembno, kje kupite vaša nova sončna očala z dioptrijo, saj morajo biti ta skrbno prilagojena vam in vašim potrebam, da boste z njimi res zadovoljni. Zato jih je najbolje kupiti v za to specializirani optiki, kjer imajo na voljo tudi veliko izbiro okvirjev.

Kakovostna zaščita oči pred UV žarki

Ljudje se na srečo vedno bolj zavedajo škodljivih posledic UV sevanja ter tega, da sončna svetloba lahko škodi tako naši koži kot očem. Oči morajo biti v sončnih dneh tako poleti kot pozimi obvezno zaščitene. Če sicer nosite korekcijska očala, boste to najlažje storili tako, da si privoščite sončna očala z dioptrijo. Videti so kot vsaka druga očala za zaščito pred soncem, razlika je le steklih, ki so prilagojena vaši dioptriji.

Sončna očala z dioptrijoTakšna očala se odlično obnesejo tudi med vožnjo, saj poskrbijo za to, da boste kljub sončnim žarkom dobro videli na cesto. Primerna možnost pa so tudi za tiste, ki sicer nosijo kontaktne leče, a si v poletnih mesecih oziroma kdaj tudi sicer želijo malo odpočiti od njih, kar je vsekakor zelo priporočljivo.

Specializirana optika vam nudi kakovostna očala

Če hočete kupiti res kakovostna sončna očala z dioptrijo, potem je specializirana optika zagotovo najboljša izbira za nakup. Tam vam bodo znali primerno svetovati ter vam pomagati tako pri izbiri okvirjev kot samih stekel. Ta morajo imeti tako primerno dioptrijo kot tudi primerno zaščito pred soncem. Dobro je, če vam pred izdelavo teh še enkrat izmerijo dioptrijo, da bodo stekla čim bolje prilagojena vašim potrebam in da jih boste lahko uporabljali čim dlje. Izbrana stekla morajo:

  • poskrbeti za odličen vid,
  • biti prilagojena vašim potrebam,
  • nuditi dobro zaščito pred UV sevanjem,
  • biti kakovostna, tako da se na njih ne pozna takoj vsaka praska.

Okvirji za očala za vsak okus

Pred izbiro ustreznih stekel pa je treba izbrati še okvirje. Ti morajo biti v prvi vrsti prilagojeni obliki vašega obraza ter vašemu osebnemu slogu, prav tako pa je pomembno tudi, da so prilagojeni vaši dioptriji. Zaradi tega je tudi okvirje najbolj smiselno kupovati v specializirani optiki kot kje drugje, saj vam bodo tam lahko za vsake okvirje točno povedali, ali se da vanje vgraditi stekla z vašo dioptrijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja