kleparstvo
Dom in vrt

Kleparstvo naj bo specializirano za vrsto kritine

Zima je čas, ko je treba planirati, kaj vse bomo na objektu na strehi v spomladanskem, poletnem in zgodnjem jesenskem času postorili. To je hkrati tudi najbolj idealen čas, da si vzamemo nekaj časa in poiščemo res pravega izvajalca, ki bo dela opravil. Še posebej za kleparstvo in krovstvo moramo narediti res dober načrt. V kolikor želimo streho popolnoma zamenjati, potem se mora kleparstvo izbirati na malo drugačen način. Najprej se moramo namreč odločiti za strešno kritino in na tej osnovi odločiti za izvajalca. Vsekakor je prav, da si izberete kleparstvo, ki je specializirano za posamezno vrsto kritine, saj je vsaka kritina malenkost drugačna, ima drugačne karakteristike ali pa se jo celo polaga na drugačen način.

Kleparstvo naj bo pooblaščen pri proizvajalcu

Seveda, če boste to pričakovali za kleparstvo, ki vam bo prišlo namestiti ali pa popraviti le žleb, je to nesmisel. Če pa boste želeli streho popolnoma prenoviti, pa naj se vam le izkaže, da je res licencirano kleparstvo za kritino, ki jo nameravate kupiti. Pri določenih proizvajalcih celo na njihovi spletni strani najdemo seznam vseh pooblaščenih kleparjev in krovcev in to je še najbolj zanesljivo. Zakaj izbrati kleparja iz vašega kraja, si lahko preberete tukaj.

Je pa res, da pri cenejših kritinah tega skoraj da ne boste srečali – predvsem za valovitke. Razlog je v tem, da je tako kritino povsem enostavno položiti, kleparstvo pa tudi ne potrebuje nekega posebnega pooblastila, saj delo ni zahtevno.

Lahko pa kleparstvo tudi svetuje kritino

Lahko greste torej iz smeri, da najprej izberete kritino in šele potem kleparja, lahko pa greste tudi iz obratne smeri. V kolikor določeno kleparstvo poznate in tudi iz zanesljivih virov veste, da je dobro, vam bo lahko tudi zelo dobro svetovalo, katero kritino izbrati ter vam bo tudi povedal, če je on prava izbira ali bi bilo bolje izbrati katero drugo kleparstvo oz. krovstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja