stevia
Lepota in zdravje

Kljub temu, da je stevia sladka, je zdrava

Imate radi sladko kavo, sladkarije, sladoled, piškote, slaščice in vse, kar je sladko? Pa se zavedate, kako zelo škodljiv je sladkor, da sladkor telesu ne naredi nič dobrega, da pravzaprav ne moremo najti niti ene same pozitivne lastnosti sladkorja razen tega, da omogoča začasen užitek v hrani? Zavedanje ljudi o nezdravem sladkorju je vedno večje , vendar kaj, ko pa se mu je tako težko odreči. No, na srečo odrekanje sladkim stvarem danes ni več potrebno, saj obstaja stevia, ki postaja vedno bolj znana. Vsekakor lahko rečemo, da stevia zdravje nikakor ne uničuje, temveč ga po nekaterih raziskavah celo krepi, hkrati pa je stevia celo bolj sladka kot navadni sladkor.

 

Stevia ne samo da ne škodi zdravju, temveč  ga celo krepi

Da, prav ste prebrali, stevia zdravje krepi in to zaradi tega, ker vsebuje številne pomembne snovi, kot so magnezij, vitamina A in C, fosfor, kalcij, kalij, cink, železo, vlaknine še mnoge druge snovi, zato ji nekateri pravijo kar naravno prehransko dopolnilo. Prav tako je stevia mnogo bolj zdrava kot rjavi sladkor, ki je bil nekaj časa tako zelo opevan in priporočljiv, češ da je mnogo bolj zdrav kot beli sladkor.

Če pogledamo še eno prej bežno omenjeno prednost stevie, pa je tudi ta, da je stevia mnogo bolj sladka kot navadni sladkor, in sicer za 10- do 15-krat, kar pomeni, da je boste porabili mnogo manj, zato tudi njena cena ni tako zelo višja kot je cena navadnega sladkorja.

Kakor koli torej obrnemo, je stevia vsekakor rastlina, ki bi se morala nahajati v vsakem domu, sladkor pa bi bilo treba enostavno umakniti iz trgovskih polic, saj ne prinaša človeškemu telesu čisto nič drugega, kot le trenutno zadoščenje, sicer pa same slabosti, ki se kažejo potem v slabšem zdravju, počutju in tudi stanju zob, saj povzroča karies, kar ga stevia seveda ne.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja