prekrivanje strehe
Dom in vrt

Krovstvo poskrbi za poškodovano streho

Streha je zgornji del hiše ali bloka, njena naloga pa je pokrivanje objekta, s čimer ščiti notranjost pred živalmi, kot so kune ali ptice, vremenom, predvsem dežjem in snegom, pa tudi pred vročino, mrazom, vetrom in sončno svetlobo. Streha mora biti dovolj močna, da je zmožna kljubovati hudim nevihtam. Ko je streha dovolj stara in že poškodovana ali šibka, je treba pomisliti na prekrivanje strehe. Ena od pomembnejših opravil, da se prepreči nadaljnja poškodba strehe, je namreč krovstvo. Če preprečite, da bi se streha še bolj poškodovala, s tem znižate tudi stroške. Najbolje je, da pred prekrivanjem krovci streho pregledajo.

Krovstvo pokrije vse špranje in kotičke

Pregled strehe je del dejavnosti, ki jih opravlja krovstvo, ki ga opravljajo krovci. Slednji se pred začetkom kakršnega koli dela prepričajo, v kakšnem stanju je streha, katerih popravil je streha potrebna, koliko bo stalo popravilo, kakšni bodo stroški, če se za prekrivanje strehe ne odločite zdaj, ko je to potrebno. Izvajalcem krovstvo lahko zaupate, da bodo opravili temeljit osnovni pregled vaše strehe in določili, kaj vse je treba storiti, da bo streha v popolnem stanju. Popolno stanje strehe pomeni, da je pokrit vsak delček strehe, da nikjer ni nobene špranje, skozi katero bi lahko padal dež. Izvajalci za krovstvo poskrbijo za neprepustnost strehe.

Krovstvo prepreči kazen inšpektorja

Če veste, da je vaša streha potrebna popravila, a se bojite, kakšni bodo stroški, najprej prosite izvajalce za krovstvo za pregled, ki ga nekateri nudijo brezplačno. Za oceno strehe je mogoče prositi več podjetij, ki se ukvarjajo s krovstvom, nato pa lahko primerjate cene med sabo ter izberete takšno, ki se vam zdi ugodnejša. Če še kar oklevate, se pozanimajte, kakšne so lahko posledice, če strehe ne popravite takoj, ko bi jo bilo treba popraviti. V takšnem primeru se lahko zvišajo ne le stroški popravila strehe, temveč boste morda morali popraviti še kaj na podstrešju, morda pa vas bo obiskal tudi kak inšpektor in vam naložil visoko kazen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja