kuskus
Lepota in zdravje

Kuskus je za zdravje priporočljivo uživati

Razmišljate, kako bi si še lahko izboljšali svoje skrhano zdravje, si kupujete najrazličnejše prehranske dodatke, ki jih je treba uživati nekaj mesecev, da sploh čutite učinke, pa jih dejansko nikoli ne čutite? Najprej se morate vprašati, od kje izvira vaše slabo počutje. Črevesje je velikokrat tisto, ki povzroča največ tegob in na katerega poznamo. Predlagam, da poskusite kuskus in z njegovim uživanjem vztrajate kar nekaj časa in ga popolnoma nadomestite s kakšnimi drugimi prilogami, ki imajo visoko kalorijsko vrednost, ki se v telesu razgradijo ter povzročajo dodatno nalaganje kilogramov, na prebavo pa prav tako zelo slabo vplivajo.

 

Prehranske vlaknine je treba uživati vsak dan, pa jih res? Kuskus je idealna rešitev

Da se je treba pravilno in zdravo prehranjevati, čivkajo že vrabci na vsaki strehi, pa se sploh znate pravilno prehranjevati? Kako se pravilno prehranjevati, nas ne uči nihče, pač moramo se znajti kar sami. Najprej je treba razlikovati, katera hrana vsebuje vlaknine, beljakovine in ogljikove hidrate. S prav nobenim živilom ni nič narobe, če se ga uživa pravilno, vendar pa kar nekako pozabljamo na vlaknine, saj nam povzročajo vetrove.

Pa sploh veste, da obstajajo tudi takšne, ki tega ne povzročajo? Tako živilo je kuskus, ki je res odlična hrana, saj se ga lahko uporablja kakor koli želite, hkrati je povsem enostaven za pripravo, je pa veliko načinov, kako se lahko kuskus pripravi. Je lahko kaj boljšega kot to, da uživate nujno potrebne vlaknine, ki hkrati ne povzročajo neprijetnega stranskega učinka v smislu napihnjenosti, hkrati pa kuskus tudi ni drag in je povsem enostaven za pripravo. Seveda pa še nekaj velja dodati za kuskusu, kuskus ne vsebuje le nujno potrebnih vlaknin, temveč tudi ogromno drugih zdravih, nujno potrebnih snovi, ki jih sicer lahko dobimo, vendar pa  ne toliko, kot jih vsebuje kuskus, pa še kupovati ni treba nobenih dodatnih dragih prehranskih dopolnil.

 

Več o kuskusu, o vseh njegovih prednostih in načinih uporabe pa lahko preberete na strani: https://www.malinca.si/polnozrnat-kuskus-iz-ekoloske-pridelave-250g.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja