diamantna rezalna plošča2
Orodja

Kvalitetna diamantna rezalna plošča

Mojstri, kateri ste se znašli pred izbiranjem novega orodja za rezanje različnih materialov, prav gotovo iščete, katera je najbolj kvalitetna in najbolj primerna diamantna rezalna plošča za vas. Prava izbira je seveda prvotno odvisna od tega, kater material želite rezati. Diamantna rezalna plošča lahko prereže številne materiale, kot so jeklo, beton in asfalt. Vsaka različica pa je torej specializirana za določeno vrsto materiala.

Take izdelke lahko danes najdete kar na spletu. Eden izmed kvalitetnih ponudnikov je podjetje Metal Mikulič, katerega lahko poiščete na spletu.

diamantna rezalna plošča1

Material

Iz kakšnega materiala je diamantna rezalna plošča narejena? Ta material sicer vsebuje naraven material, poznan kot silikonov karbid. Ker morajo botrovati številnim trdim materialom, je silikonov karbid celo močnejši od naravnih ekvivalentov. Značilnosti moinssaita – gre za naraven in redek silikonov karbid, ki naj bi bil po navedbah nekaterih znanstvenikov do 18 % trši od naravnega ekvivalenta (diamanta).

Kot že omenjeno tak izdelek lahko prereže vse od jekla do asfalta. Sestava le teh je enaka, vendar značilnosti pa se med seboj razlikujejo. Na primer, izdelek namenjen za suho rezanje armiranega betona, trdega betona in opeke, ima hiter ter tihi rez. Izdelek namenjen za suho rezanje asfalta, pa ima hitri rez z dolgo življenjsko dobo za vse trde materiale kot naprimer; armiran beton, naravni kamen, granit…

diamantna rezalna plošča

Cena

Cena je seveda odvisna od same izbire ter njene značilnosti, ter od ponudnika. Največja razlika se opazi pri dimenzijah, eden izmed najdražji izdelekov lahko stane preko 200 evrov, najcenejši pa vas bo stal nekaj čez 20 evrov.

Na spletu lahko najdete kvalitetne ponudnike, pri katerih je lahko vaša izbira kakovostna diamantna rezalna plošča za ugodno ceno. Na spletni strani takih ponudnikov lahko najdete tudi kontakt strokovnjakov, kateri vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri pravi izbiri. Eden izmed teh je podjetje Metal Mikulič, katerega lahko najdete na spletu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja