Nekategorizirano

Lahek in okreten ročni viličar v manjših skladiščih

viličarRočni viličar ima preprost dizajn in je enostaven za uporabo. Njegova nosilnost je običajno do 2500 kilogramov. Industrijska oprema za nakladanje, prevažanje in razkladanje palet in tovora je sestavljena iz nabora vilic, ki jih je mogoče poravnati tako, da zdrsijo pod paleto in dvignejo paleto od tal le za nekaj centimetrov.

Paletni nakladalnik, ki je upravljan ročno, je manjši in lažji od ostale transportne opreme v skladišču, zato ga je mogoče enostavno premikati iz enega mesta na drugega. Še posebej, če so prostori ožji in imajo veliko kotov. Optimalno premikanje v kotih omogočajo zadnja vrtljiva kolesa. Zaradi teže in manjših dimenzij, je ročni viličar za transport blaga tudi mogoče naložiti v kombi in odpeljati na drugo lokacijo.

Delovanje in funkcije skladiščne opreme za prevoz palet

Paletni ročni viličar je sestavljen iz jeklenega ogrodja s hidravlično črpalko, ki se krmili navzgor in navzdol prek posebej zavarovanega ročaja. Voziček za premeščanje tovora deluje tako, da upravljalec postavi vilice pod paleto in jo nato dvigne s tal s pomočjo dvigalnega ročaja. Nato delavec krmili z ročajem, da lahko tovor pripelje do želenega cilja v skladišču.

Nadzorna plošča na nasprotnem koncu paletnika omogoča nastavitev širine med obema vilicama, zato da lahko delavec naloži na nakladalno ploščo palete v različnih velikostih. Podstavek podpira tako krmilje kot vilici, pri čemer je platforma nameščena na nizu manjših gumijastih koles, ki olajšujejo manevriranje. Obstajajo pa tudi izvedbe skladiščne prevozne opreme, pri katerih se vrti prednji in zadnji komplet koles.

Industrijski paletnik je idealen za manjša skladišča

Paletnik za nakladanje, razkladanje in prevažanje tovora je zaradi svoje okretnosti in majhnosti idealen za majhna skladišča z ožjimi prostori. Ta industrijska oprema je idealna za prevoz blaga na krajše razdalje, za nekoliko daljše razdalje pa je električni viličar boljša izbira.

Uporaba ročnega paletnega podstavka je idealna v tistih skladiščih, ki nimajo visokih regalov in stojal. Ti paletniki so tudi primerni za uporabo na hodnikih trgovin in v maloprodajnih trgovinah z omejenimi prostori za skladiščenje blaga.

Ročni paletni viličarji so na voljo za nakup v specializirani spletni trgovini na naslovu www.svedmach.si, ki nudi tudi ostalo industrijsko opremo za prevoz tovora v skladiščih. Preko te spletne strani lahko naročite tudi paletnike s tehtnico, z ročnim ali elektro dvigom ter paletnike z dolgimi vilicami in večjo nosilnostjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja