Dom in vrt

Lesena vrata v veži vplivajo na temperaturo v hiši

V hiši je prav gotovo največja težava zima in zelo mrzlo vreme, prav tako pa tudi veter. Takrat se hiša namreč še najbolj ohlaja, najbolj niha temperatura v hiši in posledično se tudi najslabše počutimo ravno takrat. Zato je zelo pomembno, da poskrbimo za čisto vsak detajl, ki bo pomagal pri vzdrževanju temperature v hiši in notranja lesena vrata vsekakor lahko pomagajo tudi zelo pri tem, saj načeloma v hiši vsi prostori niso enako ogrevani.

notranja lesena vrata

Kar pa se tiče veže pa je le – ta vsekakor še najbolj podvržena največjim nihanjem v temperaturi in najbolj na udaru vdora hladnega zraka v hišo.  Že človek sam prinese mrzel in vlažen zrak v stanovanje, z odprtjem vhodnih vrat, ki so morda tudi najbolj na vetrni strani, pa se hladen zrak še dodatne vnese v prostor. Zato so v hišah nekdaj delali lesena vrata za vetrolov, ki pa dejansko še najbolje prepreči vdor zraka v prostor.

 

Kljub temu, da so se notranja lesena vrata za vetrolov skoraj že nehala delati, pa se vedno več ljudi ponovno odloča zanje

 

Dejansko se je treba za določene rešitve vračati v preteklost, ko ljudje niso imeli toliko možnosti za izolacijo, kot jih imamo sedaj, hkrati pa so bile zime tudi bistveno bolj mrzle. Ljudje so se takrat morali znajti sami, kaj bodo naredili, da bo v hiši toplo in zakaj se ne bi vgrajevala lesena vrata tudi danes v veži, če pa čisto vsak, ki je vsaj enkrat občutil razliko v temperaturi, če so bila lesena vrata v veži nameščena in če niso bila, dobro ve, koliko zares pomagajo.

V kolikor imate malo slabša vhodna vrata, pri katerih na izolacijo niste kaj dosti pazili, pa vendar so dokaj nova, lahko težavo rešite tudi tako, da se dodatno vgradijo lesena vrata, ki lahko služijo še kot dodatna varnost v stanovanju. Takšna rešitev je vsekakor zelo dobra, hkrati pa vam lahko veža služi tudi za na primer sušenje mokrih dežnikov in pa mokrih čevljev, saj toplo je ravno dovolj, da se vse to osuši, prostor pa tudi ni zaradi tega poln vlage. Lesena vrata v veži so vsekakor rešitev, po kateri bo v prihodnosti prav gotovo posegalo vedno več ljudi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja