malinca magnezij
Lepota in zdravje

Magnezij lahko prepreči strdke

Uživanje hitro pripravljene hrane in pitje poživljajočih pijač ima več posledic, kot bi si mislili. Hitra prehrana je po navadi zelo slana in mastna. Napitki, kot so Coca Cola, Sprite, kava in pravi čaj zvišajo krvni tlak. Ta je zvišan tudi pri kadilcih. Nikar ne zamahnite z roko in si recite, da to ni nič takšnega.

Povišan krvni pritisk je lahko zelo nevaren. Pospeši lahko aterosklerozo, ki oži žile. Sčasoma se spremenijo, tako da lahko nastanejo krvni strdki. Ti žilo zamašijo in pripeljejo do srčne ali možganske kapi. Študije so pokazale, da je tukaj učinkovita pomoč magnezij. Redno jemanje znižuje krvni pritisk. Zato je priporočljivo, da si posamezniki s tovrstnimi težavami priskrbijo magnezij.

Magnezij skrbi za potrebno ravnovesje

Takšne osebe seveda niso edine, ki bi jim koristil magnezij. Navsezadnje tudi preostali, dokaj zdravi, čutijo posledice današnjega načina življenja. Skrbi, obremenitve, neštete obveznosti in pomanjkanje časa se odražajo v pogostejši utrujenosti in slabšem razpoloženju. Utrujenost pomaga pregnati magnezij.

Druga pomembna stvar, ki jo pomaga urejati, je ravnotežje elektrolitov. Ti so osnova za med metabolizmom odvijajoče se kemične reakcije. Urejajo vsebnost vode in skrbijo, da celice dihajo, skrbijo za rast in prenos živčnih impulzov. Če ravnovesja ni, morate poskrbeti, da se ponovno vzpostavi. Zanesite se na magnezij in poskrbite zase.

Magnezij vam bo pomagal zaspati

Ste morda eden tistih, ki pogosto težko zaspijo? Premalo spanca lahko povzroči celo to, da se spremeni vaša osebnost. Poveča se vaša nejevolja in zmanjša se vaša učinkovitost. Vpliva na odnose z bližnjimi in lahko vodi v resne zdravstvene težave. Tudi zmanjšanje vnosa kofeina in sprememba spalne rutine nista vedno učinkovita. Kot izjemno koristen pa se je izkazal magnezij. Prehranska dopolnila so vedno bolj priljubljena, in to z dobrim razlogom.

Kako vam bo pomagal zaspati, se sprašujete? Mineral magnezij učinkuje zelo ugodno na več procesov v telesu. Med drugim je tesno povezan z živčnim sistemom. Kakovosten magnezij bo pomiril vaš živčni sistem in vas tako pripravil na spanje. Preizkusite ga in se zjutraj zbujajte sveži in spočiti, pripravljeni na nove izzive.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja