moderne kuhinje visoki sijaj
Dom in vrt

Moderne kuhinje, sijoče bolj kot sonce

Kuhinjo sestavlja več sestavnih delov, to so elementi, ki tudi sami sestojijo iz vrat, polic, ročajev, potem so spodnji elementi, na katerih so delovne plošče in še več. Delovna plošča moderne kuhinje se ne rabi popolnoma ujemati z elementi. Prav tako ni treba izbrati delovne plošče, ki je izbrana za osnovni model kuhinje, na izbiro je več modernih delovnih plošč. Delovne plošče so lahko izdelane tako, da spominjajo na strukturo vrste lesa, lahko so temne, svetle, rdečkaste, lahko spominjajo na kamen ali marmor, lahko pa so povsem preproste, enobarvne. Delovne plošče po navadi niso sijoče, medtem ko je zaključna plast moderne kuhinje visoki sijaj zelo priljubljena.

Moderne kuhinje se upirajo umazaniji

Glede na priljubljenost vsega, kar se sveti, je torej jasno, da je ena od glavnih značilnosti moderne kuhinje visoki sijaj. Se je temu res mogoče čuditi? Kot srake, tudi ljudje občudujemo sijoče predmete. Visoki sijaj pomeni, da je tudi površina sijočih kuhinjskih elementov gladka, ni teksture, nežne grobosti. Krpa za čiščenje bo tako z lahkoto drsela po kuhinjskih elementih moderne kuhinje in odstranila vso morebitno umazanijo. Robovi kuhinjskih elementov so lahko ravni in iste barve kot je barva vrat kuhinjskih elementov, lahko so prav tako sijoči, kot so vrata, da se z njimi lepo zlijejo in tako ne izstopajo.

Moderne kuhinje s sijajnim plaščem

Sijaj je posledica oplaščenosti kuhinje s tako imenovano melaminsko folijo, ki je seveda nadvse kakovostno izdelana. S folijo so prevlečena celotna vrata kuhinje, pa tudi robovi kuhinjskega elementa. Robovi elementov kuhinje niso le ravni, posameznik lahko izbere moderne kuhinje z zaobljenimi robovi, ki seveda dajejo mehkejši občutek kot ostri ravni robovi. Nekateri modeli moderne kuhinje dajejo videz hladnosti, njihove linije so čiste in lahko spominjajo na vzorec betona, vendar so elementi izdelani v kombinaciji z lesom, ki tej hladnosti posodi nekaj topline, daj je prostor prijetnejši. Takšni modeli kuhinje so vse bolj priljubljeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja