Barve za les
Dom in vrt

Nakup barve za les ni tako enostaven!

Da je treba les zaščititi pred vremenskimi vplivi, pred plesnijo, škodljivci … je jasno že vsem. A kljub vsemu še vedno veliko ljudi ne pozna prav zelo dobro razlik med posameznimi barvami in predvsem čemu so namenjene. Če kupujete surovi les, ki je sicer že nažagan in olupljen ter presušen, vi pa ga imate namen sami zaščititi, saj je cena takšnega lesa bistveno višja, morate biti pri zaščiti zelo previdni. Če se boste odločili za nakup samo navadne barve za les in lesa predhodno ne boste nič zaščitili, ste na dobri poti k zelo veliki napaki in vas bo ta ugodnejša rešitev drago stala. Če boste vprašali v podjetje Silvaprodukt, vam ne bodo nikakor svetovali navadne barve za les, temveč vas bodo najprej vprašali, kje se bo lesa nahajal in v kateri klimi.

Silvaprodukt vodilno podjetje pri nas za barve za les

Kar se tiče zaščite lesa, boste najboljši nasvet pri nas dobili ravno v podjetju Silvaprodukt, saj so naredili ogromno raziskav ter imajo najboljše izdelke za les pri nas. Njihove barve za les niso namenjene v osnovi temu, da se les pobarva in je že zaščiten, temveč so namenjene temu, da se preprečujejo takšni škodljivi pogoji, kot obstajajo na mestu, kjer je les. zavedajte se namreč, da so tudi npr. na podstrešju v hiši zelo slabi pogoji za les in obstaja ogromno škodljivcev, ki lahko les povsem poškodujejo. Silvaprodukt pa je razvil različne barve za les za različne pogoje, s čimer lahko zagotavljajo tudi kakovostno zaščito lesa in s tem dolgo življenjsko dobo.

Kako se barve za les pravilno uporabi?

Če imate torej doma nezaščiten les, ker računate na to, da tisto barvo boste pa že sami nanesli, potem vam bo omenjeno podjetje najprej svetovalo pravilno zaščito. Vendar pa težava nastane, ko je treba les na primer namakati v zaščiti ali pa zaščito vakuumsko nanesti, kar pomeni, da tega pa po vsej verjetnosti ne boste naredili, vakuumsko zaščitili pa zagotovo ne boste doma, saj potrebujete za to prav poseben stroj. Torej se ni pametno vedno odločiti kar za zaščito doma, saj imate lahko veliko težav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja