trapezno vreteno tuli
Orodja

Navojno vreteno nepogrešljivo v strojništvu

Strojnikom je dobro poznano navojno vreteno, ki je videti kot dolg vijak. Skupaj z drugimi deli pomaga pretvoriti rotacijsko gibanje v linearno. Ko je stroj vklopljen, se vrti, podstavek ali plošča pa se premikata vzdolž njega v linearni liniji. Obstaja več vrst tega dela. Trapezno navojno vreteno je tisto, ki se uporablja pri nižjih hitrostih in visokih obremenitvah. Tukaj lahko kupite zelo precizno valjan izdelek, ki vam bo dolgo odlično služil: https://www.tuli.si/trapezna-navojna-vretena.html. To navojno vreteno je na voljo z levim ali desnim navojem. Pri izbiri lahko določate več lastnosti, cena pa se spreminja glede na izbor. Izbirate lahko premer, smer navoja in dolžino.

Navojno vreteno je zelo trpežno

Material, iz katerega je izdelano navojno vreteno, je ogljikovo jeklo. Površinska trdota se lahko giba med 160 in 180 HB, saj je odvisna od vsebnosti ogljika. Tako navojno vreteno ima gladko površino, kar omogoča nizko trenje in izjemno odpornost proti obrabi. Premeri se lahko gibljejo od 10 do 140 milimetrov. Na navedeni spletni strani se najdejo tudi izdelki, ki so priporočeni za uporabo z njim. Namreč, ta del je le sestavni del opreme, ob katerem potrebujete še druge predmete. Kupiti je treba trapezno matico, ki se pritrdi nanj. Uporablja se tudi kot del stege ali primeža.

Navojno vreteno odlične kakovosti

Pomembna informacija, ko gre za navojno vreteno, je njegova natančnost. Brušeno mora biti tako, da je čim bolj natančno. Napaka koraka se računa v milimetrih za določeno dolžino navoja, odvisna pa je od njegovega tipa. Obstaja vsaj deset tipov, ki se razlikujejo po natančnosti koraka. Podatki so natančno navedeni v .pdf dokumentu, dober prodajalec pa vam jih bo zagotovo posredoval. Nadalje je pomembna tudi ravnost. Dobro izdelano navojno vreteno z ravnostjo zagotavlja, da je obremenitev vedno na sredini osi. To omogoča gladko delovanje in enakomerno vrtenje ter pretvorbo. Nikar ne oklevajte in kupite odličen izdelek, zaradi katerega bo vaše delo lažje, rezultati pa boljši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja