fasade
Dom in vrt

Ne lotite se sami izdelave kontaktne fasade

fasadeImate dovolj časa, se radi lotite vedno novih in novih stvari, pri tem pa za nekaj nasvetov vprašate le kolege ali prodajalce? Kljub temu se nikar ne odločite sami za izdelavo fasade. Res je, lahko si mislite, da stiropor pa že znate sami polepiti na hišo ter ga pritrditi, nato pa nanesti še zadnji sloj. No, pri zadnjem sloju vam kar takoj povem, da vam bo na večjih površinah pomoč še kako prav prišla, če želite imeti lepo fasado, ker se zaključni sloj vseeno prehitro posuši, da bi ga lahko uspeli dovolj hitro nanesti. Ampak četudi vam bo pri tem sloju nekdo pomagal, se zavedajte, da boste osnovno napako naredili že prej, ko boste polagali stiropor.

Pravilno nanašanje lepila je zelo pomembno

Zelo pomembno pri sami izdelavi fasade je to, da boste pravilno pripravili samo površino. Potem pa je izjemno pomembno to, da boste po vsej površini nanesli lepilo, ki bo ravno prave vlažnosti. Nikar ne varčujte z lepilom, saj vam bo zelo žal kasneje, ko od fasade ne boste dobili tistega, kar ste pričakovali. Višja vlažnost lepila od priporočene je tudi velika napaka, ki jo mnogo ljudi naredi. Lepilo mora biti ravno dovolj vlažno, kar pa je odvisno tudi od vremenskih razmer in od same podlage, na katero se lepilo nanaša. Če lepila ne boste razmazali po vsej površini in če stena, na katero nanašate stiropor ni ravna, pa tega dejstva ne upoštevate pri nanašanju lepila, pa boste naredili še največjo napako. Prazen prostor namreč postane idealno za gojenje plesni in ostalih mikrobov, stiropor lahko začne zaradi tega propadati, imeli boste veliko izgub na račun toplotnega dimnika, ki pa ga pri kontaktnih fasadah ne bi smelo biti.

Niste fasade še nikoli delali?

Glede na to, da je toliko podrobnosti, ki jih je treba upoštevati pri izdelavi fasade, je, v primeru da nimate izkušenj z izdelavo, edina pametna odločitev ta, da izdelavo fasade prepustite strokovnjakom, katerim je narediti fasade mala malica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja