notranja vrata
Dom in vrt

Notranja vrata s steklom za bolj svetle prostore

Iščete vse možne rešitve za vaše temne prostore v stanovanju, ker imate dovolj umetne svetlobe z lučmi? Rešitev nekaj je na voljo, vendar vprašanje, če jih je dovolj za res temne prostore. V kolikor imate okno v prostoru, je načeloma dovolj svetlobe, še več se jo dobi zagotovo s strešnim oknom, če ga lahko vgradite. Če pa okna ni, pa so edina rešitev notranja vrata, ki imajo steklo v sredini in to takšnega, ki ne zatemni, temveč takšnega s čim bolj prosojnim steklom. Notranja vrata s steklom so v teh primerih dobra rešitev, pazite le, kako veliko je steklo boste izbrali. Nikakor ni dobra rešitev tudi v tem primeru, da je malo okvirja okoli stekla, saj upoštevajte, da se kaj hitro zgodi, da z nogo brcnete kaj, kar bi steklo lahko razbilo.

 

Za notranja vrata s steklom nujno pazite, da so podboji narejeni iz masivnega lesa

Notranja vrata, ki imajo v sredini steklo, so seveda tudi težka. Sam les, pravzaprav iveral, ki ga vedno pogosteje uporabljajo v »lesenih« izdelkih, res ni težek. Pravzaprav so vratna krila v tem primeru dokaj lahka, zato ni tako nujno potrebno, da so podboji narejeni iz masivnega lesa. V kolikor pa imajo notranja vrata v sredini steklo, pa to steklo kar precej doda na teži in si res raje ne privoščite okvirjev iz iverala, saj se vam bo zagotovo prej ali slej zgodilo, da se bodo notranja vrata začela posedati.

Tako so torej notranja vrata s stekleno sredino dobra rešitev za res temne prostore, saj vsaj nekaj svetlobe pride v prostor, ki je hkrati tudi ločen, kar je še posebej smiselno v hladnih zimskih dneh, ko se pač zaradi varčevanja ne splača ogrevati čisto vseh prostorov v stanovanju, hkrati pa ta rešitev zahteva tudi nekaj višji vložek na račun masivnega lesa, vendar pa je odločitev zanj vsekakor smiselna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja