malinca omega3
Lepota in zdravje

Omega 3 zdrave maščobe za nosečnice in starostnike

Esencialne maščobne kisline omega 3 so koristne za telo in jih ne smemo zamenjevati z nasičenimi maščobami, ki jih je potrebno v kar največji meri izključevati iz prehrane, saj jih telo ne potrebuje in lahko povzročijo škodo na kardiovaskularnem sistemu. Nenasičene in zdrave maščobe pa pomembno vplivajo na zdravje srca in možganov, pri čemer uravnavajo vnetne procese.
V slovenski spletni trgovini Malinca lahko najdete omega 3 prehransko dopolnilo v kapsulah, ki je povsem naravno in primerno tudi za vegane, saj maščobe niso pridobljene iz običajnega ribjega olja, ki lahko povzroči spahovanje in zgago, temveč iz posebne vrste morskih alg iz kontrolirane pridelave.

Zakaj je omega 3 pomemben za nosečnice?

Redno uživanje prehranskega dopolnila z vsebnostjo omega 3 maščobnih kislin se še posebej priporoča nosečnicam. V prvi vrsti gre za to, da esencialne maščobe igrajo pomembno vlogo pri razvoju možganov in živčnega sistema ploda v prvem tromesečju, ko se začno oblikovati te telesne strukture.

Na drugi strani pa je dodajanje maščob ključnega pomena zato, ker nosečnicam običajno primanjkuje esencialnih maščob, saj jih plod potrebuje za razvoj živčnega sistema. Prehranski dodatek omega 3, ki ga nosečnice lahko jemljejo pred zanositvijo, med nosečnostjo in tudi pri dojenju, preprečuje zaplete v nosečnosti, predvsem pa zmanjšuje tveganja za prezgodnji porod in slabši razvoj otrokovih očesnih in možganskih struktur.

Zakaj je omega 3 pomemben za starostnike?

Tudi starostnikom se priporoča dodatno jemanje omega 3 esencialnih maščobnih kislin v obliki prehranskega dodatka. Starostniki namreč bolj intenzivno občutijo pomanjkanje nenasičenih maščob, četudi se zdravo prehranjujejo in uživajo hrano, ki je bogata s temi hranili. S starostjo se absorpcija hranil slabša, kar je povezano s spremenjenimi presnovnimi funkcijami ter nizko želodčno kislino.

Kapsule omega 3 iz spletne trgovine Malinca so primerne tudi za starostnike, pri čemer vsebujejo bogat vir EPK in DHK maščobnih kislin in zato od rednem uživanju pripomorejo k preprečevanju obolenj, ki so povezana s starostjo. To je hipertenzija, slab holesterol, demenca, vnetja mišic in sklepov ter oslabljene kardiovaskularne funkcije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja