spalnice
Dom in vrt

Opremljanje in urejanje spalnice po meri

Moderne ali klasične spalnice po meri vključujejo vse pohištvene elemente, ki poskrbijo za udobje v prostoru za počitek in kakovostno spanje. Opremljanje spalnice tako zajema udobno posteljo, garderobno oziroma vgradno omaro ter nočno omarico na vsaki strani postelje. Če je na voljo dovolj prostora, pa imajo spalnice po meri lahko nameščene še komode, predalnike, dodatne police in nizke omarice. Pri urejanju spalnice ne sme manjkati kakovostno ležišče s posteljnim dnom in okvirjem, saj je postelja najpomembnejši pohištveni element v prostoru. V spalnico po meri lahko namestimo posteljo različnih standardnih širin. Postelja pa naj bo dovolj visoka za lažje vstajanje. Na voljo so različni slogi postelj, kot je moderna in klasična postelja s skritimi ali vidnimi nogami ter postelja z dvižnim mehanizmom, kjer je spodnji del postelje zaprt. Pri opremljanju spalnice pa ne smemo pozabiti na nakup kakovostnih vzglavnikov, ki so pomembni za dobro spanje, saj ohranjajo položaj glave in vratu v naravni legi ter pri tem ne obremenjujejo hrbtenice.

Opremljanje spalnice – ležišča, vzmetnice in posteljni podi

Za udobno spanje je potrebno izbrati ustrezno in kakovostno ležišče z vzmetnico in temu primerno posteljno dno. Izbiramo lahko med klasičnimi vzmetenimi in žepkastimi ležišči ter ležišči iz spominske pene in lateksa. Urejanje spalnice naj vključuje nakup najbolj kakovostnih ležišč, ki imajo ustrezno trdoto, stranski okvir za utrditev ležišča, zračno jedro z dodanimi plastmi pene ter točkovno prilagoditev z dvojnim vzmetenjem, ki nudi udobje in oporo telesu pri spanju. Pri urejanju spalnice je pomembno, da izberemo takšno vzmetnico, ki ima anti bakterijsko in anti alergijsko zaščito ter izredno mehke, naravne in udobne materiale. Za spalnico po meri je potrebno pri nakupu postelje izbrati tudi primerno posteljno dno, ki ustreza dimenzijam postelje in vzmetnici. Opremljanje spalnice s posteljnim podom naj bo usmerjeno v to, da ima posteljni vložek nastavljiv dvig vzglavja in vznožja in samostojno prilagoditev oziroma nastavitev v ramenskem, ledvenem in hrbtnem delu. Pri izbiri je zato pomembna ergonomija, ki omogoča optimalno ležalno udobje.

Spalnice po meri s širokom izborom različnih materialov in slogov 

Strokovnjaki za pohištvo iz podjetja Prevc so specializirani za izris, svetovanje in montažo spalnice po meri, pri čemer nudijo bogat prodajni program različnih proizvajalcev. Pester izbor pohištvenih elementov v različnih barvah in lesu, slogih in dekorjih omogoča, da ustvarimo spalnico po meri, ki najbolj ustreza našim potrebam in željam. Tako lahko urejanje spalnice v klasičnem slogu dopolnimo z elementi v lesnem dekorju oreha v kombinaciji z odtenki v beli in peščeni barvi. Eleganco dizajnu dajejo gladke površine in ročno obdelan masivni les z izbranimi detajli. Moderne spalnice po meri pa se odražajo v skandinavskem belem lesu z dodatki v beli barvi na vratih omare in predalih. Opremljanje spalnice v modernem slogu zajema izbor preprostih in dovršenih linij pohištvenih elementov z minimalističnimi detajli. Spalnico po meri lahko opremimo z različnimi pohištvenimi elementi v enakem slogu za maksimalen izkoristek prostora in skladen videz sobe.

Izris spalnice in kombiniranje različnih pohištvenih elementov

Natančen izris spalnice na domu opravijo svetovalci v salonih pohištva Prevc. Pri tem izmerijo dimenzije prostora in svetujejo pri postavitvi pohištvenih elementov. Nato izdelajo spalnice po meri z izbranimi materiali in barvami iz prodajnega programa. 3D izris spalnice omogoča, da v prostor postavimo tiste elemente, ki najbolj ustrezajo dimenzijam in hkrati poudarijo estetsko in funkcionalno zasnovo. Urejanje spalnice po meri naj bo osredotočeno na kombiniranje elementov v enakem slogu in barvah. Opremljanje spalnice vključuje postavitev postelje s predali ali brez, komode z vrati ali s predali, nočne omarice, regalov in omarice za televizijo. Spalnice po meri s sestavljivimi elementi imajo lahko tudi obešalne stene ter majhne ali velike pisalne mize s predali. Pri urejanju spalnice lahko ustvarimo ambientalno vzdušje, če se odločimo za namestitev vgradne osvetlitve ob posameznih elementih. Če dimenzije prostora to dopuščajo, je na voljo tudi spalnica z garderobno sobo. Urejanje spalnice v tem delu prostora zajema vgradnjo omare z drsnimi ali klasičnimi vrati.

Spalnica z garderobno sobo in vgradno omaro

Sodobna spalnica z garderobno sobo je primerna za stanovanja in hiše z večjimi kvadraturami. Sicer pa v spalnice po meri v manjših prostorih lahko namestimo vgradne garderobne omare z drsnimi ali klasičnimi vrati, ki nudijo maksimalen izkoristek prostora, saj so postavljene od tal do stropa in od ene stene do druge. Vgradne omare v spalnici po meri so na voljo v različnih barvnih kombinacijah s kakovostnimi lesnimi materiali ali pa v kombinaciji s steklom in ogledalom. Udobje in funkcionalnost omare pa se skriva v aluminijastem okovju, vratih z mehkim drsnim zapiranjem in z neslišnim zapiranjem notranjih predalov. Opremljanje spalnice z vgradno omaro omogoča dodaten prostor za shranjevanje oblačil in dodatkov. V notranjosti omare lahko izbiramo med prilagojeno razporeditvijo polic, izvlečnih predalov, košar in obešalnikov. Opremljanje spalnice z vgradno omaro omogoča tudi vgradnjo integrirane notranje razsvetljave za boljšo preglednost. Podjetje Prevc nudi različne blagovne znamke vgradnih omar, kot je Alples, Akron in Modul. Ostali pohištveni elementi za spalnice po meri so prav tako del teh blagovnih znamk v prodajnem programu, zato takšna postavitev omogoča stilsko in estetsko usklajenost barv, materialov in oblik pohištva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja