pravljice za lahko noč
Nekategorizirano

Otroške pravljice za lahko noč

Ponudba otroških pravljic je izjemno velika. Na voljo so tako ljudske pravljice, ki se že stoletja prenašajo iz roda v rod in katerih avtor ni znan, kot tudi avtorske pravljice, ki nastajajo v današnjem času, številne pa so bile napisane v preteklih obdobjih. Pravljice pišejo slovenski avtorji, ki najpogosteje ustvarjajo v maternem jeziku, pa tudi tuji avtorji, katerih številne pravljice so prevedene v slovenščino. Otroške pravljice izhajajo kot samostojne knjige ali pa se združujejo v cikle in zbirke. Pravljice za lahko noč Lahkonočnice so zbirka sodobnih pravljic slovenskih avtorjev, ki so napisane in pripovedovane v slovenščini. Projekt, ki spodbuja razvoj slovenskih zvočnih pravljic, podpira podjetje A1.

Zvočne pravljice za lahko noč Lahkonočnice

Zbirka zvočnih pravljic za lahko noč vsebuje številne sodobne pravljice slovenskih avtorjev. Omenjene zvočne pravljice za lahko noč so dostopne na svetovnem spletu, tako da jih lahko poslušate prek računalnika, tablice ali pametnega telefona. Pripovedujejo jih prebivalci domov za starejše. Omenjene zvočne pravljice so gostovale tudi v oddaji Lahko noč, otroci! na Prvem programu Radia Slovenija, kjer so jih v živo ob glasbeni spremljavi pripovedovali znani slovenski igralci.

Zakaj so koristne pravljice za lahko noč?

Pravljice za lahko noč so zaznamovale otroštvo predhodnih generacij, danes pa jih ob večerih, kljub hitremu tempu življenja, poslušajo tudi naši najmlajši. Pravljice za lahko noč so za otroke ne samo zanimive, ampak tudi zelo koristne. Poslušanje pravljic zelo dobro vpliva na otrokov jezikovni razvoj, saj se otrok uči sporazumevati v maternem jeziku in bogati svoj besedni zaklad. S poslušanjem pravljic otrok spoznava svet, na ta način se širi njegovo obzorje. Poleg tega se s pravljicami razvija tudi otrokova domišljija. Zanimive pravljice pri otroku spodbujajo veselje do branja, pozitivno vplivajo na otrokove bralne navade in zanimanje za knjige. Zaradi priljubljenih pravljic otrok lahko že v najzgodnejšem otroštvu oblikuje pozitiven odnos do knjig in literature, ki se skozi leta ohranja in nadgrajuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja