ovseni kosmiči
Lepota in zdravje

Ovseni kosmiči naj bodo brez sladkorja

Se vam zdi to povsem nesmiselno, da je treba posebej poudarjati? Pa žal ni, ker proizvajalci oz. podjetja ki pakirajo hrano, praktično vsem živilom dodajajo sladkor, ki pa je za človeka izredno škodljiv. Zato opozorilo, da naj bodo ovseni kosmiči, ki jih kupite, nujno brez sladkorja, nikakor ni odveč. Še največ sladkorja se skriva v kakšnih ovsenih kosmiči, katerim so primešani sadje in oreščki, najdemo pa tudi pakiranja, ki vsebujejo dodatna umetna in čisto nepotrebna sladila za boljši okus. Če nikakor ne najdete ustreznega pakiranja, potem poglejte tukaj https://www.malinca.si/ovseni-kosmici-iz-ekoloske-pridelave-500g.html in našli jih boste brez težav.

Ovseni kosmiči z naravnim sadjem

Glede na to, da ovseni kosmiči res nimajo kakšnega prav posebnega okusa (zanje ne moremo reči ne da so dobri ali slabi, ker okusa praktično nimajo), so idealni za to, da zraven pojemo kakšno sadje. Ovseni kosmiči namočeni v mleko ali jogurt za zajtrk z banano, breskvijo, marelico, borovnicami in ostalim sezonskim sadjem pa so že odličnega okusa. Na ta način si jih boste lahko obarvali v različen okus vsak dan, odvisno od tega, katero sadje boste dodali zraven.

Kaj pa ovseni kosmiči v smoothiju?

Imate radi vsako jutro smoothie? Potem so ovseni kosmiči odlična jed za to, da jih vmešate. Če jih boste zmleli skupaj z ostalim sadjem, vam jih ni treba niti namakate prej, le zaužili boste ogromno vlaknin, vitaminov in zdravih ogljikovih hidratov, nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na zdravo mero omega 3. V smoothiju jih je namreč še najlažje zaužiti, zraven pa če boste dodali še chia in lanena semena, boste naredili super. Da pa ne boste mislili, ovseni kosmiči se ne uživajo le surovi, brez težav jih dodate tudi kakšni hrani, ki jo pripravljate v pečini, saj s pregrevanjem ne postanejo zdravju bolj škodljivi kot koristni, tako da jih lahko pripravljate tudi na višji temperaturi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja