pametni telefon a1
Mobilna telefonija

Pametni telefon in velikost zaslona

Danes si težko predstavljamo življenje brez mobilnega telefona. Pri nas se je prvi val začel sredi oziroma konec devetdesetih let, ko smo dobili tako imenovane reglje, detle in podobne telefone, s katerimi se nam je odprla pot v mobilno komunikacijo. Telefoni so bili takrat precej osnovni, izraz pametni telefon pa seveda sploh še ni obstajal. Glavni namen takratnih telefonov je bilo klicanje in pošiljanje kratkih sporočil. Odkar se je na trgu pojavil pametni telefon, ga uporabljamo za mnogo več stvari in funkcij, od pregledovanja e-pošte, branja novic, igranja iger in še mnogo drugih stvari. Razširila se je ponudba in tako je pametni telefon možno kupiti pri številnih ponudnikih, tudi v A1.

V trgovinah kot je A1 lahko kupite pametni telefon vseh velikosti

Od pojava prvih telefonov se je najprej pojavljal trend zmanjševanja velikosti, saj so bili prvi modeli precej robustni in okorni za uporabo. Z razvojem tehnologije se je to začelo spreminjati in telefoni so se manjšali. Kmalu zatem pa se je začela obratna revolucija. S stalnim povečevanjem zmogljivosti telefona in izboljšano kvaliteto zaslonov LCD ter nižjimi proizvodnimi stroški so ekrani začeli rasti. Razvijala se je tudi programska oprema in rodil se je tako imenovani pametni telefon. Na začetku s tipkovnico, kmalu pa z zaslonom na dotik in le-ta se je začel nezadržno večati. Nastal je pametni telefon kot ga poznamo danes.

pametni telefoin

Ima lahko pametni telefon prevelik zaslon ali je večje boljše?

Podobna dilema, s katero se sooča pametni telefon, se odvija tudi na področju televizij. Načeloma vedno velja »več je boljše«, a lahko včasih vseeno presežemo mejo praktičnosti. Pri mobilni telefoniji in velikosti zaslona pridemo do fizične omejitve, do katere velikosti je še možno z zaslonom na dotik upravljati z enim prstom, ne da bi bilo potrebno premikati položaj telefona v roki.

Trenutno velja trend, da se fizična velikost telefona ne spreminja, se pa spreminja oziroma veča velikost zaslona na samem telefonu. Zato je pred nakupom vedno telefon pametno prijeti v roke in preveriti, da vam velikost zaslona dejansko ustreza.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja