pegasti badelj
Lepota in zdravje

Pegasti badelj kot naravni zaveznik jeter

Naravni pegasti badelj je trdoživa rastlina, ki ima vijolične cvetove in je znana tudi po latinskim imenom marianum, ki v prevodu tudi pomeni Marijin ostat in ostrepec. V zdravilne namene se uporabljajo tako listi kot semena, ki jih pridelovalci nabirajo v jesenskem obdobju in jih nato posušijo.

 

Semena lahko dodajamo k vsakodnevni prehrani na različne načine. Zdravilni pegasti badelj v semenih, ki ga v ličnem pakiranju od 150 gramov lahko naročite v spletni trgovini na naslovu https://www.malinca.si/pegasti-badelj-semena-150g.html, se v zdravilstvu že tisočletja uporablja za naravno podporo jetrom, ki kot največji organ skrbi za presnovo in za čiščenje odpadnih snovi.

Pegasti badelj razbremenjuje jetra

Jetra so lahko dodatno obremenjena iz različnih vzrokov. Jetra lahko vsakodnevno bremenimo z mastno hrano, alkoholom, stresom, premalo spanca, kajenjem in pomanjkanjem gibanja. Na drugi strani pa so jetra pomemben organ, saj predelujejo vso hrano iz črevesja, čistijo kri, presnavljajo ter skrbijo za čiščenje odpadnih snovi iz telesa.
Naravni pegasti badelj pa deluje na delovanje jeter in jih zato razbremenjuje, tako da lahko opravljajo svojo nalogo. Učinkovine semen rastline delujejo kot naravni zaveznik zdravih jetrnih funkcij.

Kdo lahko uživa pegasti badelj?

Zdravilne učinkovine semen vsebujejo silimarin, ki pa ni dobro topen v vodi, zato se priporoča jemanje dodatka skupaj z maščobo. Tako se semena tudi bolje razgradijo in presnovijo v želodcu. S tem zagotovimo tudi boljšo absorpcijo sestavin.
Zdravilni pegasti badelj lahko uživajo vsi, ki želijo popraviti oziroma ohraniti zdravo jetrno funkcijo. Uživanje semen v vsakodnevni prehrani pa ni primerno za nosečnice in matere, ki še dojijo.

Kako pravilno uživati pegasti badelj v semenih?

Semena lahko uživamo na več različnih načinov. Semena lahko zdrobimo v možnarju ali kavnem mlinčku. Zdrobljena semena lahko pripravimo v poparku ali pa jih uživamo kar surova v solati, jogurtih in kosmičih.
Priporočljivo je, da pegasti badelj uživamo neprekinjeno vsaj tri tedne in tako naredimo tudi kuro znotraj terapije čiščenja jeter. Terapijo pa lahko za nekaj časa prekinemo in jo ponovimo po potrebi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja