Storitve

Potni nalogi so vsekakor za koristiti, saj ni izgub

potni-nalogiKar se tiče poslovanja podjetja, le – to na videz zgleda enostavno, vendar pa je vseeno treba upoštevati toliko enih zakonov, ki se po vrhu vsega še spreminjajo, da je to za marsikaterega podjetnika enostavno preveč. Zato je vsekakor še najbolje, da se podjetje odloči vsaj za nekaj programskih rešitev. Mnogi podjetniki pa tudi pravijo, da ves čas plačujejo le davke in kar pa je zagotovo najbolje, pa so to potni nalogi, ki niso obdavčeni. Prav tako so jih veseli tudi zaposleni, saj od njih ne plačajo prav nobenega davka ali pa dohodnine. Sicer marsikateremu podjetniku potni nalogi potem zadišijo ravno zaradi teh razlogov, kar pa jasno ni v skladu z zakonom, če se potni nalogi izkoriščajo za te namene.

 

Kljub temu, da je danes zakonodaja bistveno bolj striktna, pa se potni nalogi še vedno izkoriščajo

Kar se tiče tega, kako in za katere namene se potni nalogi pišejo, je prav gotovo jasno čisto vsem, da se pišejo samo za tiste namene, ko so poti res opravljene, torej ko je zaposleni tudi zares imel stroške zaradi opravljene poti. V tem primeru je seveda zelo priporočljivo, da se shranijo tudi kakšna dokazila o opravljeni poti, kar seveda pomeni, da je zaposleni dobil le povrnjene stroške in ni nič profitiral, prav tako pa tudi ni nič profitiralo tudi podjetje. Ampak, ker potni nalogi niso nič obdavčeni, se ne dogaja prav čisto nič drugega kot pa to, da se potni nalogi pišejo v številnih podjetjih zato, da se zaposlenemu izplača minimalna plača, potni nalogi pa služijo temu, da podjetje dobi ven denar, ki ga potem izroči zaposlenemu za dejansko izplačilo, ki je višje od minimalne plače.

Seveda, to je povsem protizakonito in bo država na tem področju morala narediti bistveno več, da prepreči tovrstne zlorabe potnih nalogov, s čimer bo tudi država pobrala več davkov in, če bodo vodilni pametni, bodo lahko tudi vse davke in prispevke posledično znižali, ampak to je vsekakor tema povsem drugega prispevka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja