adriatiqa
Prevajanje

Prevajalska agencija AdriatIQa – prava izbira za prevajalske storitve

Prevajalska agencija, ki lahko uredi prevode v več kot 30 svetovnih jezikih? Ki uredi strokovno prevajanje, sodno prevajanje, tolmačenje in lektoriranje? Našli ste jo. V AdriatIQi se z vsem naštetim ukvarjamo že 20 let in smo zagotovo pravi naslov za prevajanje po najvišjih standardih. Zagotavljamo prevajalske storitve za vse vrste besedil, na nas pa se lahko obrnete tudi za tolmačenje ob različnih priložnostih. Zdaj je čas, da nas preizkusite še vi, če potrebujete pomoč s prevajanjem v nemščino, prevodi v angleščino ali pa morda v katerega od jadranskih jezikov, v katere smo še posebej usmerjeni. Vsem novim naročnikom ob prvem naročilu priznamo kar 15 % popusta.

Zanesljivo prevajanje z rojenimi govorci

Verjetno vas zanima, kako lahko zanesljivo prevajamo v toliko različnih jezikov. Odgovor je, da prevode vedno opravijo rojeni govorci ciljnega jezika ali pa jezikoslovci. Nato jih pregleda še lektor in poskrbi za popolno jezikovno pravilnost. Zato so prevodi brezhibni, pri vas pa tudi v najhitrejšem možnem času. Opravljamo najrazličnejše naloge, od prevodov pogodb, spletnih strani do letnih poročil in medicinskih prevodov. Lotili smo se tudi lokalizacije mobilnih aplikacij. Pri prevajalskih storitvah je nujno, da prevajalec pozna kulturne razlike med izvornim in ciljnim jezikom, da lahko poišče zares ustrezne besede. Tako se ohranja pomen originala, poleg tega pa se ciljni publiki približa na najboljši način.

Prevajalska agencija z močno mednarodno mrežo

O naši kakovosti pričajo številne reference, med drugim nam zaupajo uspešna podjetja, kot so Akrapovič, Bosch, Adidas, Calcit in Krka. Delujemo na mednarodnih trgih, zato ne dopuščamo napak in pomanjkljivosti. Še posebej smo usmerjeni na jadransko regijo in jezike s tega področja (italijanščina, hrvaščina, srbščina, bosanščina …), a seveda pri nas dobite tudi odlične prevode v angleščino in prevajanje v nemščino, ki sta med splošno bolj iskanimi. Naše delo odlikuje najvišja kakovost ob prijaznih cenah. Za svojimi prevajalskimi storitvami stojimo z vso strokovnostjo in široko mrežo poslovalnic, v katerih vam uredimo dostop do najboljših lokalnih prevajalcev. Zagotavljamo popolno varnost zaupnih podatkov in ravnamo odgovorno do okolja. Smo med 30 najuspešnejšimi podjetji za jezikovne storitve na svetu, kar je še dodaten dokaz, da delamo dobro.

Poleg prevajanja obvladamo tudi tolmačenje

Če se prevajanje navezuje na pisano besedo, pa tolmačenje pomeni prevajanje govorjenih besedil, običajno na različnih prireditvah in konferencah, kjer so zbrani pripadniki več narodov. Za to mora biti prevajalec še posebej izobražen, strokovno podkovan in praktično usposobljen. Specializirani smo za vse vrste tolmačenja in delo opravimo v skladu z vašimi zahtevami. Naša prednost je tudi, da sami zagotovimo tudi vso potrebno tehnično opremo. Z našo pomočjo bodo vsebino dogodka zagotovo razumeli vsi udeleženci.

Na voljo sta dve vrsti ustnega prevajanja oziroma tolmačenja. Prva oblika je simultano tolmačenje, ki poteka sočasno z govorcem, konsekutivno tolmačenje pa poteka s kratko prekinitvijo med govorcem in tolmačem. Tomačenje je potrebno za različne vsebine, najbolj pogosti obliki sta sodno tolmačenje in konferenčno tolmačenje. Prevajalska agencija AdriatIQa ima prav tako tolmače za znakovno tolmačenje, ki ga uporabljajo gluhonemi. Svetovali vam bomo tudi kako primerno opremiti in osvetliti prostor za takšno vrsto tolmačenja.

Vrednote naše prevajalske agencije

Za storitve prevajanja smo razvili štiri stebre, po katerih delujemo. V prvi vrsti smo zelo usmerjeni k naročniku. To pomeni, da se vam kar najbolj prisluhnemo vašim željam in vedno iščemo najboljšo pot. Z dobrim sodelovanjem vam bomo prihranili čas in denar. Nadalje smo nosilec številnih certifikatov, ki zagotavljajo našo kakovost prevajanja in potrjujejo, da ustrezamo najvišjim merilom prevajalske stroke. Smo prilagodljivi različnim okoliščinam in različnim strankam. Že vse od začetka naše agencije pa nas vodi tudi vrednota rednega razvoja znanja. Vseskozi smo v koraku s časom, se izobražujemo, uvajamo najnovejšo tehnologijo in ohranjamo kvaliteto dela s sledenjem trendom.

Prevajanje v nemščino in odlični prevodi v angleščino

V Sloveniji je poleg balkanskih jezikov še vedno največ povezovanja z nemškimi in angleškimi govorci. Angleščina je svetovni jezik, ki ga vsaj malo obvladajo v večini svetovnih držav, ko gre za strokovnejše prevode, ki zahtevajo specifično znanje, natančnost in dobro poznavanje slovnice, pa se je običajno treba obrniti na strokovnjake. Naša prevajalska agencija vam v takšnih primerih z veseljem priskoči na pomoč, ne glede na to, za kakšno nalogo prevoda v angleščino gre. Zaradi geografske bližine pa je zelo iskano tudi prevajanje v nemščino. Posamezniki in podjetja veliko sodelujejo z Avstrijci in Nemci, zato je nemščina pogosto uporabljena. Ne odlašajte, ko boste naslednjič iskali prevajalce in pokličite AdriatIQo.

Jezikovni tečaji za zaposlene različnih strok

Poleg prevajalskih storitev nudimo tudi jezikovne tečaje za podjetja. Lahko gre za splošni tuji jezik, kjer zaposleni spoznavajo osnovno govorno in pisno izražanje, bralno in slušno razumevanje in pa poznavanje slovnice. Odločite pa se lahko tudi za tečaj poslovnega tujega jezika ali tečaj za določeno strokovno področje, na primer pravo, marketing ali finance. Delamo v majhnih skupinah, utrjujemo vezi med sodelavci in zvišujemo vrednost vašega podjetja z novim znanjem. Obrnite se na nas za strokovne prevode ali pa za izobraževanje v podjetju, da boste delo lahko čim bolje opravili kar sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja