probiotiki
Lepota in zdravje

Probiotiki: na kaj paziti pri nakupu

Pri nakupu probiotika je treba paziti na kar nekaj podrobnosti. Že samo podatek o številu različnih sevov vam pove, kako velik spekter različnih bakterij probiotiki vsebujejo in več kot jih vsebujejo, bolje je. Potem je pomemben tudi podatek o tem, koliko bakterij posameznega seveda vsebujejo in zopet, več kot jih probiotiki vsebujejo, bolje je. Če probiotiki vsebujejo nekje okoli 16 različnih sevov in več miljard kultur na kapsulo, lahko rečemo, da gre za kakovostno in priporočljivo izbiro. Res je, da so taki probiotiki malo dražji, vendar pa je razlike nekje 10 €, s čimer si zagotovite veliko boljši učinek kot pri cenejši različici z le eno kulturo. če si želite dobro izbiro, potem poglejte na stran podjetja Malinca https://www.malinca.si/probiotiki-v-kapsulah.html, kjer boste našli to odlično izbiro. Predvsem kot najdete v njihovih probiotikih so kulture varne pred želodčno kislino in kislino, ki jo izloča žolč, kar je izjemnega pomena, saj si le s takimi probiotiki zagotovite, da bodo vse kulture prišle v črevesje, ne pa da jih bo prej uničila kisline, kar se dogaja in je veliko takšnih probiotikov na trgu, ki imajo to slabost.

Pazite na rok uporabe

Pri probiotikih je izrednega pomena, da pazite na rok uporabe. Le – ta ni tako dolg, kot bi pričakovali, rok uporabe pa lahko izredno skrajšate oz. celo vplivate na učinkovitost, če probiotikov ne hranite v hladilniku, v kolikor v navodilih priporočajo hranjenje v hladilniku. Probiotiki podjetja Malinca so odporni tudi pri shranjevanju na sobni temperaturi na primer, torej razlike so. Prav tako pa vedno poglejte, da kapsula ne vsebuje kakšnih snovi, ki lahko draži oz. škodi vašemu črevesju in predvsem pazite na to, da probiotiki ne vsebujejo kakšnih alergenov kot so soja, mleko in gluten, kar se sicer pogosto dogaja, da probiotiki lahko pridejo tudi v kontakt z alergeni.

Niso vsi probiotiki tudi za otroke

Pred nakupom dobro preverite, ali so probiotiki namenjeni samo za odrasle ali samo za otroke in tiste, ki so za odrasle, nikar ne uporabljajte za otroke. Morda ne bo nič, lahko pa mu ti probiotiki povzročajo tudi kakšne dodatne vetrove, ker imajo pač širši spekter kultur.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja