protivlomna vrata
Dom in vrt

Protivlomna vrata so z uporabo elektronike še varnejša

Vhodna vrata vsekakor predstavljajo prvi stik z našimi obiskovalci. Njihova ključna naloga pa je vsekakor ta, da naš objekt oziroma dom zavarujejo pred nezaželenimi vstopi. Ravno zato moramo poskrbeti za čim bolj kakovostno izbiro vrat na vhodu. Kvalitetna protivlomna vrata so zagotovo ena od najboljših izbir.

protivlomna vrata

Kljub temu pa še tako kakovostna in draga varnostna vrata ne bodo preprečila vloma izkušenega nepridiprava, če ne bodo ustrezno vgrajena. Prav tako je treba dobro poskrbeti še za zaščito oken, namestitev alarmnega sistema s tipali oziroma s kar celo povezavo, in sicer z varnostno nadzornim centrom.

Višja stopnja zaščite protivlomnih vrat z uporabo različnih elementov

Protivlomna vrata torej z uporabo nekaterih sodobno zasnovanih elementov lahko zagotovijo še veliko večjo stopnjo zaščite. Proizvajalci tovrstnega pohištva torej poskrbijo za najrazličnejše dodatke, na primer za protivlomne ključavnice s posebnimi varnostnimi zatiči. Da pa so varnostna vrata res izdelana tako, kot morajo biti, pa mora dokazovati tudi ustrezen certifikat.

 

Vrhunski izkušeni proizvajalci na primer protivlomna vrata pri straneh sidrajo, okvir zamenjujejo za kovinskega, jih opremljajo s stranskimi zatiči pri dvigu, kar oteži dvig s tečajev, izdelujejo jih iz najmanj dveh polnih plasti pločevine ter podobno.

Varnostne ključavnice ter elektronska zaščita protivlomnih vrat

Protivlomna vrata se torej lahko še kakovostneje opremi z najrazličnejšimi dodatki. To so na primer posebna vrsta kukala, varnostna verižica, varnostna pripora. Pomembnejši del je tudi ustrezna protivlomna ključavnica, ki vključuje varnostne zatiče. Navadno je teh zatičev 12 – več zatičev vsekakor pomeni boljšo varnost. Na izbiro je mehanska ali pa sef ključavnica. Priljubljene so tudi cilindrične ključavnice, ki se ob poskusu vloma blokirajo.

elektronske ključavnice

V zadnjem času se vse več ljudi odloča za protivlomna vrata z elektronskimi ključavnicami. Te so lahko na tipko in šifro. Lahko pa se odpirajo tudi s pomočjo kartice ali z brezstičnim ključem. Če pa so biometrične, se odpirajo na prstni odtis

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja