ropotuljica
Igrače

Ropotuljice so v prvih mesecih pomembne

Prvi mesecih otrokovega življenja so zelo pestri. Otrok se mora navaditi na okolje, kjer živi, se spoznati z različnimi zvoki, barvami, oblikami, predvsem pa se na samem začetku spoznava predvsem z usti. Prav vse gre v usta, če jih le uspe zadeti, zato je zelo pomembno, da igrače izbirate temu primerno. Predvsem pa so ropotuljice tiste, ki v najzgodnejšem otroštvu ne smejo manjkati, saj otrok začne dojemati, da zaradi premikanja rokice ustvarja zvok, kar mu nudi poseben užitek, da nekaj končno uspe narediti. Zato je super, da otroku ponudite lesene ropotuljice, ki jih dobite pri Vlakcu, saj če že daje igračo v usta, da ne daje v usta tako zelo strupene plastike.

Tudi lesene ropotuljice so lahke

Seveda je pomembno, da ropotuljice, ki jih ponudite vašemu dojenčku, niso težke. Kot prvo jih ne bo mogel premikati, kot drugo pa ga lahko tudi zelo neprijetno zaboli, če mu ropotuljica po nesreči pade na glavo. Zmotno pa je prepričanje, da so lesene ropotuljice vedno le težke oz. teže, ki ni primerna za otroka. Vendar če boste pogledali na stran podjetja Vlakec, boste videli, da niso vse lesene ropotuljice težke, saj so vse njihove ropotuljice primerne tudi za najmlajše.

Ropotuljica različnih oblik

Zelo pomembno pa je vsekakor tudi dejstvo, da mora biti ropotuljica sestavljena iz različnih oblik, različnih velikosti oblik, super pa je za malo starejše otroke tudi dejstvo, da ima ropotuljica grizalo. Otroci še posebej veliko grizejo takrat, ko jim začnejo rasti prvi zobki. Takrat namreč le iščejo, v kaj lahko ugriznejo, da si omilijo neprijeten občutek ob izraščanju zob. Če ima ropotuljica tudi grizalo, potem ima otrok vse pri roki in ne bo tako trpel za tem res neprijetnim občutkom.
Čeprav se sicer zdi, da je nakup ropotuljice pa res enostaven, vidimo, da je super malo razmisliti tudi pri tem nakupu. Nenazadnje je starševstvo zelo odgovorno, zato moramo odgovorno ravnati ves čas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja